Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlase nespēj pieveikt vājāko Pro 14 klubu

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievijas izlase nespēj pieveikt vājāko Pro 14 klubu
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien ar Krievijas izlases un Ņūportas "Dragons" spēli tika sākta trešā rudens pārbaudes spēļu nedēļa. Velsas klubs šajā cīņā izrādījās pārāks ar 38:24.

Krievijas regbija izlase, kas tikai pateicoties savu tiešo konkurentu diskvalifikācijai spēja kvalificēties 2019. gada Pasaules kausam regbijā, turpina gatavošanos četrgades nozīmīgākajam turnīram. Pēc uzvarētās mājas spēles pār Namībiju, krievi ir devušies izbraukumā uz Lielbritāniju, kur viņiem bija ieplānotas divas spēles – pret šīssezonas vājāko Pro 14 čempionāta komandu Ņūportas "Dragons" un Japānas izlasi.

Maču pret ņūportiešiem Krievijas "Lāči" sāka aktīvi un tieši viņi guva arī pirmo piezemējumu, kad pēc veiksmīgas koridora izspēles bumbu ieskaites zonā nogādāja Aleksandrs Iļjins. Tiesa, laukuma saimnieki ātri atguvās no šāda cīņas starta, atbildot ar diviem piezemējumiem.

Tālākā mača gaita bija diezgan dinamiska un arī interesanta, taču teju visā tās garumā velsiešiem bija neliels, taču pārsvars, ko vien pāris reizes krievi sadeldēja, taču izvirzīties vadībā gan nespēja un, pavisam noteikti, viņiem nepalīdzēja arī spēles disciplīna un pirmā puslaika izskaņā nopelnītā dzeltenā kartīte.

Mača beigu rezultāts – 38:24 Ņūportas "Dragons" labā. Krievijas izlase šajā spēlē guva trīs piezemējumus, bet mājnieki sešas reizes ciemojās savu pretinieku ieskaites zonā. Jāpiebilst, ka šī bija pirmā Krievijas izlases neveiksme jaunā galvenā trenera Lina Džonsa vadībā.

Kā jau minēts iepriekš, Krievijas izlase savus rudens testu maču noslēgs nākamnedēļ, tiekoties ar 2019. gada Pasaules kausa mājniekiem, Japānas valstsvienību. Tiesa, japāņiem vēl priekšā šīs nedēļas cīņa pret Angliju.

Savukārt Ņūportas "Dragons", lai arī Pro 14 sezonā aizvada ne to labāko kampaņu, astoņos mačos tiekot vien pie diviem panākumiem, rudens testu sēriju, kas viņiem sastāvēja no diviem mačiem, gan ir noslēguši ar perfektu bilanci, jo iepriekš viņi ar 28:24 pārspēja Honkongas izlasi, kas šobrīd cīnās par pēdējo ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu.