Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Halfpenijs atkal nodots dakteru uzraudzībā

Juris Miņins
Juris Miņins

Halfpenijs atkal nodots dakteru uzraudzībā
Lī Halfpenijs
Foto: PA Images/Scanpix

Velsas izlases un Lanelli "Scarlets" spēlētājs Lī Halfpenijs, kurš pēc 10. novembrī gūtā smadzeņu satricinājuma šķita jau atlabis, nu atkal ir nodots dakteru uzraudzībā.

Lī Halpenijs smadzeņu satricinājumā iedzīvojās pagājušā gada rudens testu mačā, kad Velsa tikās ar Austrāliju un Samu Kerevi izpildīja pret velsiešu komandas līderi jaudīgu tvērienu. Uzreiz Halfpenijam tika konstatēts smadzeņu satricinājums, kā rezultātā uz ilgāku laiku viņš "izkrita" gan no Velsas izlases sastāva, gan arī no Pro 14 turnīrā spēlējošās Lanelli "Scarlets" komandas sastāva.

Aizvadītā gada beigās ārsti Halpenijam atļāva atgriezties treniņos, uzskatot, ka regbists ir pilnīgi gatavs atgriezties arī spēlēs, taču pēc vairākām treniņu sesijām Halpenijam atkal parādījās spēcīgas galvassāpes, kā rezultātā viņš atkal ir atgriezies ārstu uzraudzībā.

Jāpiebilst, ka, lai arī Lī Halpenijs ir viens no Velsas vadošajiem regbistiem, viņam teju visas karjeras laikā ir nācies cīnīties ar dažādiem savainojumiem. Tamdēļ viņam ne vienu reizi vien bija konflikti ar sava iepriekšējā kluba, Tulonas, īpašnieku Muradu Buželalu, kurš vairākas reizes vēlējās lauzt līgumu ar velsieti tieši viņa biežo savainojumu dēļ (beigu beigās to arī izdarīja), bet ceļgala savainojums viņam liedza piedalīties 2015. gada Pasaules kausā.

30 gadus vecais regbists Velsas izlasē ir aizvadījis 80 spēles, kurās guva 713 punktus. Tāpat viņš starptautiskajā līmenī savu zemi ir pārstāvējis dažādās junioru vecuma izlasēs, sākot no U16 vecuma, kā arī bijis Britu un īru "Lauvu" komandas sastāvā 2009., 2013. un 2017. gadu tūrēs.

Kā arī...

- Anglijas izlases spēlētājam Semam Anderhilam ir konstatēts ceļgala savainojums, kuru viņš guva, kad Bātas komanda tikās ar Lesteras "Tigers". Lai arī savainojums nav tik nopietns, lai apdraudētu spēlētāja dalību Pasaules kausā, izredzes Anderhilu ieraudzīt Sešu nāciju čempionātā gan ir diezgan mazas.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/