Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lenstera uzvar visās sezonas spēlēs un iegūst trešo "Pro14" titulu pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

Lenstera uzvar visās sezonas spēlēs un iegūst trešo "Pro14" titulu pēc kārtas
Lensteras regbisti pēc triumfa "Pro14"
Foto: Imago/Scanpix

Lensteras regbisti vakar vakarā nodemonstrēja pārliecinošu spēli un ar 27:5 "Pro14" turnīra finālā pārspēja Ulsteras komandu, tādējādi tiekot pie trešā čempionu titula pēc kārtas.

Vakardien Īrijas galvenajā stadionā, "Aviva Stadium", norisinājās "Pro14" čempionāta finālmačs, kurā tikās divas vietējās komandas – Lenstera un Ulstera. Par mača galvenajiem favorītiem, protams, bija jāuzskata lensterieši, jo viņi ne tikai bija divu iepriekšējo sezonu čempioni, bet arī šajā sezonā nav zaudējuši ne vienā spēlē, bet, ja gribam būt precīzi, viņi visos mačos, kā "Pro14" turnīrā, tā arī Eiropas čempionu kausā, ir izcīnījuši uzvaras. Ulstera, turpretim, lai arī ar tādu iespaidīgu bilanci lepoties nevarēja, galdā varēja likt savu "džokeri", proti, viņi ir pēdējā komanda, kas "Pro14" līgas ietvaros lensteriešus bija pārspējusi, tiesa, tas notika 2018./2019. gada regulārās sezonas pēdējā mačā.

Ulstera savus plānus, kas sevī ietvēra, kā minimums, cīņas uzspiešanu, labi pieteica jau spēles sākumā, kad Džeimss Hjūms izlauzās caur Lensteras aizsardzību, gūstot diezgan skaistu individuālo piezemējumu. Realizācijas sitiens gan netika raidīts vārtos, taču šāds mača ievads Ulsteras regbija komandas atbalstītājiem ļāva cerēt, ka 12. septembra vakarā varētu notikt arī brīnums.

Brīnumi nenotika. Pēc astoņām minūtēm Džiemss Lovs, pēc Lensteras komandas pozicionāla uzbrukuma, kas bija apstājies piecu metru zonā, ar strauju skrējienu atrada brīvu vietu aizsardzības līnijā un rezultātu izlīdzināja, bet Ross Birns ar precīzu realizācijas sitienu jau izvirzīja vadībā regulārās sezonas uzvarētājus.

Birns arī bija precīzs divos soda sitienos, bet otrā puslaika ievadā Robijs Henšovs izmantoja ulsteriešu neuzmanību, pārtvēra bumbu savā laukuma pusē un neviena netraucēts, izskrienot starp vārtu stabiem, piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Pie rezultāta 20:5 par labu Lensterai reti vairs kurš ticēja, ka Ulstera varētu atspēlēties, vēl jo vairāk, redzot, kas notiek laukumā, proti, vienas komandas pārliecinošu spēles plāna pildīšanu pret otras komandas neveiksmīgiem mēģinājumiem kaut ko glābt. Punktu pat neglābjamo optimistu cerībām pielika Kīlena Svītmena-Dorisa piezemējums pēc Lensteras pozicionāla uzbrukuma, kad līdz spēles beigām bija atlikušas mazāk kā desmit minūtes.

Lensteras komandai šī bija 17. uzvara 2019./2020. gada "Pro14" sezonā, kas nozīmē, ka tā ir uzvarējusi visos čempionāta mačos un noformējusi tā saukto "perfekto sezonu", kļūstot par pirmo Eiropas komandu, kurai ir izdevies nodemonstrēt tik lielisku sniegumu visas sezonas garumā. Tāpat Lenstera ir izcīnījusi trešo čempionu titulu pēc kārtas un septīto komandas pastāvēšanas vēsturē. Atzīmējams ir arī fakts, ka no 19 "Pro14" sezonām, Lensteras komanda 12 reizes ir spēlējusi finālā.

Savukārt Ulsteras komandai šis bija jau ceturtais fināls, taču pie titula viņi spēja tikt tikai 2005./2006. gada sezonā.

Interesanti, ka ar vietējā čempionāta finālu abām komandām sezona vēl nav beigusies. Vēl vairāk, abas atkal var tikties cīņā par titulu, jo jau nākošajā nedēļas nogalē tiks dots starts Eiropas Čempionu kausa izcīņai, kur ceturtdaļfinālos spēlēs gan Lenstera, gan Ulstera. Lensteriešu pretinieki būs Londonas "Saracens", kas uz šo brīdi ir pēdējie, kuriem ir izdevies pārspēt Īrijas regbija grandu (2018./2019. gada sezonas Čempionu kausa finālā), bet Ulstera tiksies ar Francijas čempioniem (2018./2019. gada sezonas), Tulūzu.

"Pro14" izslēgšanas maču čempioni

GadsČempioniFinālisti
2010."Ospreys"Lenstera
2011.MansteraLenstera
2012."Ospreys"Lenstera
2013.LensteraUlstera
2014.LensteraGlāzgovas "Warriors"
2015.Glazgovas "Warriors"Manstera
2016.KonahtaLenstera
2017."Scarlets"Manstera
2018.Lenstera"Scarlets"
2019.LensteraGlāzgovas "Warriors"
2020.LensteraUlstera

Izmantotie resursi:
https://www.pro14.rugby/