Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlases treneris Straume: "Nebija gaidīta tik viegla spēle pret Norvēģiju"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Regbija izlases treneris Straume: "Nebija gaidīta tik viegla spēle pret Norvēģiju"
Mārtiņš Straume. Foto: Latvijas Regbija federācija.

Pēc pagājušajās nedēļas nogalē pārliecinošās uzvaras pār Norvēģiju Latvijas regbija15 izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume uzslavēja puišus par parādīto sniegumu un atzina, ka nebija gaidīta tik viegla spēle pret skandināviem.

Iepriekš informējām, ka Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā Eiropas čempionāta Konferences divīzijas regbija spēlē izcīnīja pārliecinošu panākumu, pārspējot ar 53:8 (29:0) Norvēģijas valstsvienību.

"Sākumā biju mazliet nervozs, īpaši pirmajās divās minūtēs līdz aizgāja piezemējumi. Jāsaka, ka mums pārliecība bija pat pārāk liela, tādēļ spēles vidū un otrā puslaika sākumā nespēlējām pēc mūsu spēles struktūras. Tas nozīmē, ka rezultāts būtu bijis vēl lielāks. Kopumā ņemot, liels paldies vīriem par spēli aizsardzībā un par to, ka piezemējumi tika gūti pēc treniņos izstrādātām kombinācijām gan ar uzbrucējiem, gan ar aizsargiem spēlējot plaši," pateicīgs ir Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume.

"Noteikti nebija gaidīta tik viegla spēle, skatoties kā Norvēģijas izlase bija spēlējusi iepriekšējā ciklā pret Somiju un Andoru. Šeit gan jāņem vērā, ka viņiem katrā spēlē mainās sastāvs. Daudz ietekmēja arī tas, ka mēs veiksmīgi dabūjām viņu bumbas, jo ar bumbu ir daudz vieglāk spēlēt nekā bez tās. Mūsu uzbrucēji dominēja cīņas izspēlēs, kad praktiski katru otro reizi norvēģi pārkāpa noteikumus, jo nebija spējīgi turēties pretim," norādā Straume.

"Viennozīmīgi jāsaka, ka nospēlējām labāk kā pret Somiju, jo puiši ir vairāk saspēlējušies un nepielaida iepriekšējas kļūdas. Mūsu mērķis pavasarī ir uzvarēt Dānijas izlasi, iekļūt izslēgšanas spēlēs un sasniegt Trofejas divīziju. Tagad esam izpildījuši visu, kas bija mūsu iespējās. Divas uzvaras, divi bonusa punkti, nedodot nevienu bonusu pretinieku komandām un pirmā vieta apakšgrupā. Mēs vēlamies parādīt, ka esam spēcīgāka izlase, nekā par mums daudzi domā. Prieks par puišiem, kuri atsaucās aicinājumam pārstāvēt Latvijas izlasi, velta savu brīvo laiku un aktīvi strādā treniņos.," apmņēmības pilns ir Latvijas izlases galvenais treneris.

"Spēle izvērtās pēc mūsu plāna, ņemot vērā pretinieka spēka līmeni. Bija spēles nogriežņi, kad mūsu spēlētāji vairāk paši individuāli vēlējās veikt piezemējumus, tā teikt atzīmēties statistikas ailītēs, kas pamainīja spēles struktūru, bet diezgan ātri savācāmies un turpinājām īstenot spēles plānu. Bija daudz labas izspēles, spēles ar kāju un individuālie “reidi”, kas rezultējās piezemējumos. Nospēlējām kā komanda un pēc trenera dotajiem norādījumiem, līdz ar to arī rezultāts likumsakarīgs," atzīmē Latvijas izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis.

"Spēlē palīdzēja arī mūsu augstāka individuālā meistarība un fiziskā sagatavotība. No malas skatoties, norvēģi izskatījās diezgan lieli un spēcīgi, bet spēles gaitā tas nebija jūtams. Mēs tomēr bijām favorīti, ko arī apliecinājām laukumā. Palīdzēja arī tas, ka bijām jau vienu spēli kopā aizvadījuši pret Somiju, kurā, lai arī sākums bija “nelabs”, sapratām, ko varam un kā vajag, Katrs izdarīja savu darbiņi savu iespēju robežās, kas arī mums deva divas pārliecinošas uzvaras," stāsta Šafanovskis.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv