Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.

Abām komandām aizvadītajās trijās spēlēs ir divas uzvaras un viens zaudējums. Uzvaras gadījumā Latvijas izlase triumfēs “Conference” divīzijā un tiks pie iespējas aizvadīt pārspēli par iekļūšanu “Trophy” divīzijā.

Šā cikla ietvaros Latvija ar 46:17 izbraukumā uzvarēja Somiju, bet ar 53:8 savā laukumā – Norvēģiju. Savukārt pret Andoru tika piešķirts tehniskais zaudējums. Turpretī Dānija ar 36:8 uzvarēja Andoru, ar 41:5 Norvēģiju, bet ar 10:14 piekāpās somiem.

Latvijas un Dānijas valstsvienības laukumā nav tikušās kopš 2019. gada, kad Baldones stadionā ar 38:3 Latvijas izlase dāņiem neatstāja nekādas cerības. Toreiz komandu vadīja britu speciālists Gerijs Vokers, vēlāk viņu izlases galvenā trenera postenī nomainīja Kristaps Staņa, bet kopš pērnā goda komandas vadības groži uzticēti Mārtiņam Straumem, kuram asistē Viktors Silvoniks.

Sagatavošanās ciklu gaidāmajai spēlei Latvijas izlase uzsāka 2. aprīlī. Treniņu process aizritējis LNK sporta parkā, pulcējot kandidātus no visiem Latvijas pieaugušo čempionātā pārstāvētajiem regbija klubiem.

Latvijas un Dānijas valstsvienību mačs notiks Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Pieaugušajiem ieejas maksa 10 eiro, pensionāriem un studentiem – 5 eiro, bet Latvijas Regbija federācijas licencētiem spēlētājiem līdz 18 gadu vecumam un regbija treneriem ieeja bez maksas.

Spēles translācija būs skatāma Latvijas Regbija federācijas “Youtube” kanālā, kā arī “Rugby Europe” mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Regbija federācija