Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija izlase Konferences divīzijas mačā uzvar Norvēģiju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas regbija izlase Konferences divīzijas mačā uzvar Norvēģiju
Foto: Latvian Rugby Federation

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā Eiropas čempionāta (EČ) Konferences divīzijas mačā izcīnīja pārliecinošu panākumu. Latvija mājas spēlē ar 53:8 (29:0) pārspēja Norvēģijas valstsvienību.

Latviešiem mačā izdevās veikt deviņus piezemējumus un precīzi izpildīt četrus realizācijas sitienus, kamēr norvēģi nogādāja bumbu ieskaites zonā tikai vienu reizi, kā arī tika pie vēl trīs punktiem ar veiksmīgu soda sitienu.

EČ Konferences divīzijas A grupā Latvijas izlase pirmajā spēlē oktobra beigās izbraukumā ar 46:17 (19:10) uzvarēja Somiju, bet otrajā spēlē novembra sākumā saņēma tehnisko zaudējumu par nedošanos uz Andoru finansiālu apsvērumu dēļ.

20. aprīlī grupas pēdējā cīņā Latvija savā laukumā tiksies ar Dāniju.

Latvija ar deviņiem punktiem trīs cīņās ir grupas līdere, tālāk seko Dānija ar sešiem punktiem divos mačos, Andorai ir pieci punkti, Somija izcīnījusi četrus punktus, kamēr Norvēģija, kurai šī bija pirmā spēle, nav tikusi pie punktiem.

Konferences divīzijā 17 izlases ir sadalītas četrās apakšgrupās, cīnoties par iespēju piedalīties pārspēlēs par nonākšanu pēc spēka otrajā līgā jeb Trofejas divīzijā, kurā cīnīsies sešas valstsvienības. Augstākajā divīzijā spēlē astoņas izlases.

Latvijas vīriešu regbija izlasi vada Mārtiņš Straume, kuram palīdz Viktors Silvoniks un Žans Batists Bruzuljē.

Latvijas izlases sastāvs:
pamatsastāvs - Andis Vangals, Gundars Grieķis, Uvis Vasiļenko, Dāvis Jansons, Valērijs Runco, Mārtiņš Bokišs, Janeks Taškāns (visi - "Livonia"), Artūrs Alainis, Juris Šimanskis, Emīls Balodis, Emīls Cēburs (visi - "Miesnieki"), Elmārs Šefanovskis (kapteinis, "Baldone"), Ruslans Kotļevs, Matīss Zicāns (abi - "Eži"), Dāvis Bajārs (Valmieras "Fēnikss");
rezervisti - Ivo Kapiņš ("Livonia"), Guntis Cirša, Agris Apkalns, Juris Iesalnieks (visi - "Miesnieki"), Jānis Šveds ("Eži"), Kristaps Bērze ("Fēnikss"), Dāvids Židelis ("Mītava"), Kristaps Ruško (Rāmavas "Lāči").

     [+] [-]

, 2023-11-11 16:57, pirms pusgada
nevis uzvar, bet sagrauj!!!

  -1 [+] [-]

, 2023-11-11 17:14, pirms pusgada
Pirmajā puslaikā sākumu izrāviens 24:0, apstājās 24.minūtē...
Žēl, ka muļķīgu paviršību dēļ neizdevās noturēt sauso spēli..
Kopumā skatāma spēle, ar visiem 94 skatītājiem, pret nomināli 2x vājāku pretinieku (Latvija spēka rangā 59.vietā, Norvēģija 105...)
P.S. Un spēļu protokolos nav termina "sagrāve"...

     [+] [-]

, 2023-11-11 17:17, pirms pusgada
Un tajā 24.minūtē jau tika veikti tie 4 piezemējumi un nopelnīts bonusa punkts. Realizācijas sitieni no leņķa ne visi sanāca, jo bumba bija slapja un smaga...

  -2 [+] [-]

, 2023-11-11 20:09, pirms pusgada
#22924 rakstīja: Un tajā 24.minūtē jau tika veikti tie 4 piezemējumi un nopelnīts bonusa punkts. Realizācijas sitieni no leņķa ne visi sanāca, jo bumba bija slapja un smaga...
Akdievs tu šito musaru skaties?

  +2 [+] [-]

, 2023-11-11 21:14, pirms pusgada
Gāzbetons rakstīja: Akdievs tu šito musaru skaties?
Tikko, 1.novembrī piereģistrējies betons jau noteikti nebūs tas, kurš noteiks, ko un kad kurš drīkst skatīties. Vnk ej atpakaļ uz delfiem, apollo, tvnetu, jauns u.c. dzeltenajiem un savu dzelteno žulti turpini izgāzt tur...

  -2 [+] [-]

, 2023-11-11 21:25, pirms pusgada
#22924 rakstīja: Tikko, 1.novembrī piereģistrējies betons jau noteikti nebūs tas, kurš noteiks, ko un kad kurš drīkst skatīties. Vnk ej atpakaļ uz delfiem, apollo, tvnetu, jauns u.c. dzeltenajiem un savu dzelteno žulti turpini izgāzt tur...
Aizveries klaun aizej paskaties varbūt vel kā bomži spēle futeni pie miskastēm

  +1 [+] [-]

, 2023-11-11 21:56, pirms pusgada
Paklau, beton! tev nav biju doma atnākt uz kādu Latvijas izlases regbija spēli un pateikt valsts izlases dalībniekiem (vai jebkurai citai regbija komandai), ka es betons uzskatu (citēju), ka regbijs ir musors un to spēlē bomži pie miskastēm... esi laipni aicināts!
un izvēdini dīvānu, ekspert!

     [+] [-]

, 2023-11-12 09:24, pirms pusgada
Norvēģija,protams,ir stipri vien vājāka regbijā par Latviju un tāpēc sī sagrāve ir loģiska.
Tas jau ir liels panākums prieks norvēģiem,ka viņiem izdevās tomēr vienu reizi gūt piezemējumu.
Nu bet Latvijai tagad jāgatavojas izsķirosajai spēlei pret Dāniju par uzvaru grupā.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-12 09:37, pirms pusgada
Gribēju vēl teikt,ka Latvijai lai kāpinātu un pilnveidotu savu saspēli izlases līmenī un līdz ar to celtu komandas meistarību kopumā, ir vajadzīgi tādi normāla līmeņa testa mači un ne viens vien.
Kaut vai sarunāt ar Lietuvu,Ukrainu,bet vislabāk ar Gruziju,jo tas jau ir cits līmenis.
Jo testa mači notiek ar spēcīgākiem pretiniekiem -jo labāk.

     [+] [-]

, 2023-11-12 10:45, pirms pusgada
saki Jā saki Nē rakstīja: Gribēju vēl teikt,ka Latvijai lai kāpinātu un pilnveidotu savu saspēli izlases līmenī un līdz ar to celtu komandas meistarību kopumā, ir vajadzīgi tādi normāla līmeņa testa mači un ne viens vien.
Kaut vai sarunāt ar Lietuvu,Ukrainu,bet vislabāk ar Gruziju,jo tas jau ir cits līmenis.
Jo testa mači notiek ar spēcīgākiem pretiniekiem -jo labāk.
Piekrītu! Ne velti Baltijas R15 TOP League spēlē 6 Lietuvas komandas un tikai 2 Latvijas... Pasaules regbija "spēka rangs" (pašlaik):
14. Gruzija
33. Polija
40. Lietuva
45. Ukraina
59. Latvija
un 2023 konferences pretinieki:
77. Dānija
78. Somija
88. Andora
105. Norvēģija
Bet piemēram ziemeļu kaimiņi Igaunija vispār nav rangā...