Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pērnā bronzas medaļniece "Jūrmala" sezonas pēdējā mačā tiek pie pirmās uzvaras

Ints Megnis
Ints Megnis

Pērnā bronzas medaļniece "Jūrmala" sezonas pēdējā mačā tiek pie pirmās uzvaras
Regbija klubs "Jūrmala". Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Savā šīs sezonas pēdējā Latvijas regbija čempionāta spēlē sestdien pērnā gada bronzas medaļniece "Jūrmala" ar rezultātu 29:19 (5:14) apspēlēja "Fēniksu", izcīnot pirmo un vienīgo panākumu.

"Fēnikss" un "Jūrmala" visu šo sezonu turējās kopvērtējuma pēdējās divās pozīcijās. Abu komandu pirmā apļa mačā pirms pāris nedēļām "Fēnikss" savā laukumā uzvarēja ar 39:29 un likās, ka ceturtās vietas īpašniece un Latvijas kausa dalībniece izšķirsies šodien. Tomēr pirms nedēļas "Jūrmala" neieradās uz spēli pret "Garkalne"/ "Livonia" komandu, tiekot pie trim soda punktiem un zaudējot cerības izrāpties no kopvērtējuma pēdējās pozīcijas.

Sestdienas spēli daudz labāk sāka "Fēnikss", izvirzoties priekšā ar 14:5, turklāt otrā puslaika sākumā veicot vēl vienu piezemējumu.

"Bijām diezgan ērtā pozīcijā, turklāt mums bija labas iespējas, lai sistu soda sitienus, tomēr tā vietā mēģinājām izspēlēt, zaudējām bumbu un viņi tika pie piezemējumiem," atceras "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa. "Paši atdevām spēles kontroli. Viņiem uz maiņu nāca pieredzes bagāti spēlētāji, pastiprinot sniegumu, un, kad "Jūrmala" izvirzījās vadībā, iniciatīvu vairs neatdeva. Savukārt mūsu maiņas šoreiz nepastiprināja sastāvu."

"Šodien spēlējām ļoti cienījami. Protams, trūkumi tehnikā mums joprojām neļauj sasniegt ļoti labu rezultātu, tomēr šodien komanda centās, bija ieradušies daudzi spēlētāji un uzvarējām," stāsta jūrmalnieku stūrmanis Svajūns Mikalčus. "Jaunie spēlētāji Dmitrijs, Toms, Egils labi spēlē, kaut tikai nesen sāka nodarboties ar regbiju. Ja viņi turpinās trenēties un arī pieredzējušie, kuri trenējas maz, centīsies iegūt labāko formu, nākamgad mums var būt spēcīga komanda. Ir grūti, kad mainās sastāvs, tomēr esmu priecīgs, ka pat tik sarežģītā sezonā atmosfēra komandā bija laba. Šodien veterāni rādīja labu piemēru jaunajiem."

Mikalčus, runājot par pagājušās nedēļas spēli, saka, ka jūrmalniekiem bija daudz traumēto un spēles nosabošanai bija "nopietns iemesls".

Pērn Latvijas čempionāta bronzas mačā "Jūrmala" ar 31:27 negaidīti pieveica LMT/"Ežus", pie godalgām tiekot pirmoreiz vēsturē, bet šosezon nāksies samierināties ar piekto pozīciju valstī. "Tā kā palikām pēdējie, sezonu, protams, vērtēju slikti. Mums ir jāatzīst, ka esam pēdējie un spēlējām slikti. Ceru, ka uz nākamo gadu atgriezīsies pieredzējušie, bet jaunie uzlabos līmeni un kļūsim labāki."

Tikmēr "Fēniksam" šosezon gaidāmas vēl vismaz divas spēles - nākamajā sestdienā viņi Latvijas čempionāta sezonas noslēgumā viesosies pie LMT/"Ežiem", bet pēc tam vēl sagaidīs dalība Latvijas kausā, kurā piedalīsies četras spēcīgākās valsts vienības.

"Sezonas beigās esam nonākuši līdz tam, ka mums ir stabils spēles zīmējums, daudz maz stabils sastāva kodols un jācer, ka to izdosies pārtransformēt uz nākamo spēli un nākamo sezonu, kas mums varētu būt daudz auglīgāka," optimistiski noskaņots ir arī Staņa.

"Jūrmala" - "Fēnikss" 29:19 (5:14)

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija