Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Samoa atkārtoti pārspēj Vāciju un kvalificējas Pasaules kausam

Juris Miņins
Juris Miņins

Samoa atkārtoti pārspēj Vāciju un kvalificējas Pasaules kausam
Foto: radionz.co.nz

Samoa izlase šodien notikušajā otrajā 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra starpreģionu izslēgšanas mačā izbraukumā ar 42:28 pārspēja Vāciju, tādējādi tiekot pie kārotās ceļazīmes uz Japān

Samoa izlasei ar pirmo piegājienu neizdevās kvalificēties 2019. gada Pasaules kausam, tāpēc viņiem nācās spēlēt pārspēļu turnīrā, kura pretiniekus saliniekiem gan bija jāgaida ilgi, turklāt, tie arī nomainījās, jo pēc šī pavasara skandāliem Eiropas regbijā daudziem par pārsteigumu uz pārspēlēm tika Vācijas izlase.

Pirmajā mačā, kas notika Samoa, vietējā izlase uzvarēja ar 66:15, faktiski jau garantējot sev vietu spēcīgāko sabiedrībā, taču turnīra formāts paredzēja arī atbildes maču, tāpēc samoāņiem nācās doties uz Eiropu.

Otrajā spēlē, kas sākās ar viesu piezemējumu, kad nebija nospēlēta pat pus minūte, vācieši kopumā izskatījās daudz labāk kā pirmajā mačā un ilgu laiku cīnījās ar samoāņiem kā līdzīgs ar līdzīgu un mača 70. minūte tika sagaidīta pie neizšķirta rezultāta, 28:28. Pēdējās desmit mača minūtes spēcīgāk aizvadīja viesi, gūstot divus realizētus piezemējumus, uzstādot gala rezultātu – 42:28.

Līdz ar to Samoa izlase ir pievienojusies tām 17 komandām, kas jau var gatavoties 2019. gada rudenī doties uz Pasaules kausu. Tiesa, jāpiebilst, ka arī zaudējot samoāņi, visdrīzāk, brauktu uz Pasaules kausu, jo pirmajā mačā iegūtais 51 punkta pārsvars vāciešiem bija nesadeldējams, ne praktiski, ne, ja ņemam vērā komandu spēku samērus, teorētiski. Tiesa, Samoa komandai, kas pirms šiem mačiem atradās ieilgušā zaudējumu sērijā, izcīnīt uzvaras abos mačos bija prestiža jautājums.

Vācijas komandai gan vēl nekas nav beidzies, jo viņi nu ir nokļuvuši tā sauktā "pēdējās cerības" turnīra dalībnieku sarakstā. Šajā turnīrā četras izlases (Vācija, Kanāda, Honkonga un Āfrikas Zelta kausa otrajā vietā esošā komanda) cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz Japānu. Šie mači paredzēti 11., 17., un 23. novembrī.

2019. gada Pasaules kausa regbijā dalībnieces (uz 14.07.2018.)

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1.ĪrijaJaunzēlandeAnglijaAustrālija
2.SkotijaDĀRFrancijaVelsa
3.JapānaItālijaArgentīnaGruzija
4.KrievijaĀfrika-1ASVFidži
5.SamoaPēd. cer. uzv.TongaUrugvaja

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/