Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

EPCR par gada regbistu nosauc Nakaravu

EPCR par gada regbistu nosauc Nakaravu
Leone Nakarava (ar bumbu)
Foto: PA Wire/Scanpix

Pēc šajā nedēļā notikušajiem eirokausu fināliem Eiropas profesionālā klubu regbija savienība ir nosaukusi labāko spēlētāju un par to ir kļuvis Parīzes "Racing 92" uzbrucējs Leone Nakarava.

Eiropas profesionālā klubu regbija savienība, noslēdzot 2017./2018. gada sezonu, kā jau katru gadu arī šoreiz ir nosaukusi labāko eirokausos spēlējušo regbistu. Pirmo reizi šīs balvas pasniegšanas vēsturē par uzvarētāju kļuva spēlētājs, kurš nepārstāv Eiropu, jo šogad labākā lauri ir piešķirti Fidži pārstāvim Leonem Nakaravam.

Leone Nakarava pārstāv Francijas galvaspilsētas klubu, Parīzes "Racing 92" un šīs komandas sastāvā prata aizkļūt līdz Čempionu kausa finālam, kurā, diemžēl, gan viņam un visai komandai nācās atzīt Lensteras vienības pārākumu – 12:15.

Pats 30 gadus vecais Nakarava šajā turnīrā piedalījās deviņos mačos, kuros izcēlās ar četriem piezemējumiem un 20 punktiem. Tāpat viņš izpildīja 22 ofloudus, kas ir vienas sezonas rekords.

Balsojumā par labākā eirokausu regbista titulu Fidži pārstāvis pārspēja Skotu Fārdiju, Taigu Fērlongu un arī Džoniju Sekstonu.

EPCR gada Eiropas regbisti

GadsSpēlētājs
2011.Šons O’Braiens
2012.Robs Kārnijs
2013.Džonijs Vilkinsons
2014.Stefons Armitažs
2015.Niks Abandenons
2016.Maro Itodže
2017.Ouvens Farels
2018.Leone Nakarava

Izmantotie resursi:
EPCR Index : European Professional Club Rugby...


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.