Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kārdifas "Blues" atspēlējas un izcīna Izaicinājuma kausu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kārdifas "Blues" atspēlējas un izcīna Izaicinājuma kausu
Foto: PA Wire/Scanpix

Atspēlējot 14 punktu deficītu un pārspējot Glosteras komandu ar 31:30, Kārdifas "Blues" vienība vakar vakarā kļuva par 2017./2018. gada sezonas Izaicinājuma kausa ieguvējiem.

Šīssezonas Izaicinājuma kausa fināls, tāpat kā visu Eirokausu fināli, norisinās netradicionālā vietā, proti, Spānijas pilsētā Bilbao, t.i., ārpus reģiona trīs vadošajos čempionātos pārstāvēto valstu teritorijām.

Mača pirmajā pusē iniciatīva piederēja angļu klubam un pirmo piezemējumu, kas gan sekoja pēc kārdifiešu realizētā soda sitiena, guva Henrijs Trinders, kurš bumbu ieskaites zonā nogādāja pēc ieilguša pozicionāla uzbrukuma "Blues" ieskaites zonas tuvumā, notverot ar kāju piespēlēto bumbu.

Šajā brīdī vēl Velsas komanda prata turēties līdzi, jo Džerods Evanss realizēja otro soda sitienu, panākot 6:7, taču neveiksmīgas Kārdifas komandai izrādījās puslaika nogale, kuras laikā Marks Atkinsons prata noslēgt Glosteras straujo pretuzbrukumu ar piezemējumu, bet Billijs Tvelvtrīzs ar sitieniem pa vārtiem guva vēl piecus punktus, panākot 20:6 savā labā.

Saprotot, ka, ja šādā veidā spēle turpināsies, tā beigsies ātrāk nekā vajadzētu, Kārdifas komanda otro puslaiku sāka daudz apņēmīgāk un, lai arī ne bez veiksmes palīdzības, Tomoss Viljamss, nodemonstrējot prasmīgu bumbas apstrādāšanas tehniku ar kāju, piezemēja bumbu. Jāsaka, ka viņa piemēram atradās sekotāji un Gerins Smits, ļoti līdzīgā stilā, pēc komandas biedra piespēles ar kāju, prata nogādāt bumbu tur, kur tai jābūt, proti, pretinieku ieksaites laukumā.

Beigu beigās, brīdī, kad uz mača tablo izgaismojās 55 nospēlētās minūtes, turpat blakus bija redzams arī rezultāts – 23:20 par labu jau Kārdifas "Blues" komandai.

Tiesa, patiesi labos finālos viss tik viegli neatrisinās un arī šoreiz atlikušajās 25 minūtēs vēl risinājās gana spraigi notikumi, kuru laikā vēl divreiz mainījās mača vadība. Vispirms Premjerlīgas pārstāve Glostera, Džeimsa Hansona rokām un Tvelvtrīza kājām, atspēlēja 10 punktus, panākot septiņu punktu pārsvaru, taču Luiss Lūdlovs mača izskaņā nopelnīja dzelteno kartīti, kas atstāja angļus mazākumā un tas, kā izrādījās, bija izšķirošais mača notikums.

75. minūtē Pro 14 čempionāta komanda izmantoja viena vīra pārsvaru, kad ar ātrām piespēlēm laukuma malā tika atrasts Bleins Skulijs, kurš noskrēja visus savus pretiniekus un piezemēja bumbu pašā laukuma stūrī.

Tiesa, ar to bija par maz, jo pēc garām aizsistā realizācijas sitiena Glosterai vēl aizvien bija divu punktu pārsvars, tāpēc Kārdifai bija nepieciešams vismaz viens precīzs soda sitiens vai dropsitiens, lai izrautu uzvaru. Jāsaka, ka viņi savu iespēju arī sagaidīja, kad jau pašā mača izskaņā Garets Anskombs realizēja ne to vieglāko sodu, panākot 31:30.

Atlikušajā minūtē velsieši jau nepieļāva nekādas kļūdas un, kontrolējot bumbu, noveda maču līdz laimīgai uzvarai.

Jāpiebilst, ka Kārdifas "Blues" Eiropas otrajā prestižākajā starptautiskajā klubu turnīrā pie uzvaras tika jau otro reizi, pirmais panākums tika izcīnīts 2010. gadā. Glosteras komandai arī ir divi panākumi, tiesa, tik pat reizes viņi ir arī zaudējuši izšķirošajā mačā.

Ar Kārdifas komandas uzvaru arī tika pārtraukta Pro 14 čempionāta pārstāvju "sausā" sērija Izaicinājuma kausā, jo iepriekš no šī turnīra čempions bija 2013. gadā, kad par labākajiem kļuva Leinstera.

Atgādināsim, ka šodien jau pieminētā Leinstera cīnīsies par pašu prestižāko Eiropas klubu regbija trofeju – Čempionu kausu, tiekoties ar Parīzes "Racing 92". Mača sākums ir ieplānots 18:45 pēc Latvijas laika.