Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlase pārbaudes mačā piekāpjas Lietuvai

Rolands Eliņš

Regbija izlase pārbaudes mačā piekāpjas Lietuvai
Latvijas regbija izlase
Foto: Rugbylatvia.com/

Latvijas izlase svētdien, 13. aprīlī Ozolniekos vienīgajā pārbaudes spēlē pirms noslēdzošajiem mačiem pret Izraēlu un Dāniju Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijā ar 7:46 zaudēja Lietuvai, kas gatavojas noslēdzošajiem mačiem 2A divīzijā pret Horvātiju un Šveici.

Vienīgo piezemējumu 23. minūtē, kad rezultāts bija jau 0:19, izdarīja Jānis Skuja, un Kristaps Bērziņš iesita realizāciju. Pirmo puslaiku Latvija zaudēja ar 7:24. Jau pašā spēles sākumā Lietuvas regbisti atklāja rezultātu un līdz puslaika vidum izdarīja vēl divus piezemējumus.

"Sākums patiešām nebija labs. Domāju, ka bija mazliet nobijušies izejot uz lielā laukuma, visi kopā. Saprotu, jo spēlētāji bija gan aizvadījuši pirms tam jau spēlēs, bet šoreiz pretinieka spēles modelis un stils pilnībā atšķīrās un daudzas lietas nebija pierastas, tāpēc, manuprāt, tika pieļautas visprimitīvākās kļūdas. Arī tādas, kurām pēc iepriekšējām spēlēm vairs nevajadzēja būt," atzina izlases galvenais treneris Sergejs Lisko, kurš piektdien ieradās Latvijā un sestdien vadīja treniņu.

”Pēc šīs spēles sanāksim kopā, pārrunāsim, secināsim. Laika ir ļoti maz. Taču uz nākotni es ļoti gribētu raudzīties pozitīvi. Par puišiem, kuri piedalījās šodienas spēlē – ir arī labas lietas. Centīsimies atlikušajā laikā strādāt un ceru, ka izlases treniņi tiks apmeklēti. Vēl apspriedīsim arī, kādā režīmā komandai vislabāk turpināt gatavošanos,” sacīja Lisko.

Spēle ar Izraēlu notiks ”Daugavas” stadionā Rīgā 26. aprīlī, bet 3. maijā Odensē būs spēle ar Dāniju. Latvijas izlase cīnīsies par otro vietu 2B divīzijā, kas dotu iespēju sacensties par vietu 2A divīzijā pārspēlē ar tās priekšpēdējo komandu – Horvātiju vai Lietuvu. Lai apsteigtu Andoru, kas šobrīd ir otrā, Latvijai divās atlikušajās spēlēs nepieciešama viena uzvara ar jebkādu rezultātu.

”Burtnieki/Fēnikss” pārspēj ”Baldoni” Latvijas čempionāta spēlē

”Burtnieki/Fēnikss” Latvijas regbija čempionāta spēlē Siguldā ar 46:19 svētdien, uzvarēja RK ”Baldone”.
Spēles sākumā dominēja ”Fēnikss”, vēlāk sākās lietus, RK ”Baldone” izdevās izlīdzināt mača gaitu vairāk sākot spēlēt ar kāju, bet viņu pretinieku darbībā bija vairāk tehniskā brāķa.

”Burtnieki/Fēnikss” – RK ”Baldone” 46:19 (27:0)
Punktu guvēji. ”Burtnieki/Fēnikss”. Piezemējumi: Jānis Kaucis, Āris Kaģis, Matjē Vivjērs (2), Rainers Lovkins, Mikus Ozols, Mārtiņš Bērziņš (2). Realizācija: Dāvids-Sandro Dzidzadze (3). RK ”Baldone”. Piezemējumi: Kaspars Jakušs (2), Jānis Sviklāns. Realizācija: Aigars Šilo (2).

Sieviešu regbija sezona sākas ar ”Selenas” uzvaru Latvijas kausā

Par Latvijas atklātās kausa izcīņas uzvarētājām regbijā 7 sievietēm sestdien Ozolniekos kļuva ”Selenas” regbistes, kas finālspēlē 7:0 pieveica citu Latvijas komandu LSPA. Latvijas kausa izcīņā piedalījās deviņas komandas – sešas no Latvijas, kā arī Lietuvas nacionālā izlase, Lietuvas U18 izlase un Viļnas Regbija akadēmija. Pēc divu gadu pārtraukuma, kuru laikā trofeja ceļoja uz Poliju un Lietuvu, Latvijas kauss atkal atgriezies Latvijā.

Pusfinālā LSPA komanda ar 12:10 pārspēja iepriekšējā gada Latvijas kausa ieguvējas Lietuvas nacionālo izlasi. Līdz ar to finālspēlē šogad tikās divas Latvijas komandas – ”Selena” un LSPA. Pateicoties Lienes Lēvaldes piezemējumam, minimālu uzvaru ar rezultātu 7:0 svinēja”Selena”. Cīņā par trešo vietu Lietuva otrajā puslaikā tomēr salauza ”Imantas” meiteņu pretestību – 30:7.

Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīta ”Selenas” pārstāve Anete Skrastiņa. Arī rezultatīvākās spēlētājas gods ”Selenas” regbistei – 57 punktus savāca Elīna Pīrāga-Berjoza.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, LRF preses sekretārs
rugbylatvia.com

     [+] [-]

, 2014-04-14 10:41, pirms 10 gadiem
Kas tad spēlēja tai izlasē bez Skujas un Bērziņa? Kāpēc treneris (neveiksminieks krievijā) ierodās dienu pirms spēles? Tā varētu rīkoties izcils taktiķis, kuram tikai jānovada pareizi spēle ar labi trenētu un saspēlētu sastāvu. Pēdējais laiks piesaistīt izlasei pilna laika treneri no kādas attīstītas regbija valsts, nevis no RU kurā vispār par šo spēli vājš priekšstats. Kur preses sekretārs? rugbylatvia.com pat kaunpilnais rezultāts vēl nav ierakstīts.