Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Itāļi apklusina gruzīnus, ASV izcīna vēsturisku uzvaru pār Samoa

Juris Miņins
Juris Miņins

Itāļi apklusina gruzīnus, ASV izcīna vēsturisku uzvaru pār Samoa
Itālijas izlase dodas uzbrukumā (ar bumbu - Tomaso Alans)
Foto: AF/Scanpix

Vakardien savus kārtējos testu mačus aizvadīja ne tikai vadošās planētas regbija izlases, bet arī komandas, kas Pasaules reitingā ieņem vietu tuvāk pirmā desmita beigām un otrajā desmitā, tajā pašā laikā, tā kā šīs komandas jau pēc gada spēlēs Pasaules kausā, der palūkoties uz šo komandu paveikto.

Par vienu no šo komandu grupas svarīgākajām spēlēm neapšaubāmi var saukt Gruzijas viesošanos Florencē, kur viņi tikās ar Itālijas valstsvienību. Kā pirms šī mača teica gruzīnu vadītājs Miltons Heigs: "Mums nav nekādu ilūziju par to, ka šī spēle mums atvērs durvis uz Sešu nāciju kausu, taču veiksmīga iznākuma gadījumā tas var kalpot kā maziņš plusiņš." Šis komentārs bija veltīts visiem tiem, kas pirms mača vēlējās izdarīt spiedienu uz Gruzijas izlasi, sakot, ka šī ir lieliska iespēja atgādināt Sešu nāciju kausa rīkotājiem par sevi.

Iespējams, ka treneris šo maču uztvēra mierīgāk nekā viņa padotie, jo vērtējot maču kopumā, gruzīni pārāk bieži kļūdījās, turklāt, darīja to situācijās, kas parasti viņiem problēmas nesagādā, tāpēc var teikt, ka "Lelos" vienkārši bija pārnervozējušies.

Itālijas izlase, lai arī ir nemainīgā Sešu nāciju kausa pastarīte, maču pret Gruziju aizvadīja bez lieliem kritumiem un noveda to līdz sev labvēlīgam iznākumam – 28:17.

Var teikt, ka Gruzijas izlasei šis zaudējums ir vienlaicīgi gan pelnīts, jo ir jāspēj saņemties uz šādiem mačiem, gan vienlaicīgi arī diezgan bēdīgs, jo tagad visiem viņu oponentiem būs labs arguments par to, lai viņus neiekļautu spēcīgāko Eiropas izlašu apritē.

Tāpat svarīga spēle šodien bija Krievijas izlasei, pie kuru stūres debitēja Lins Džonss. Krievi Krasnodarā tikās ar citu 2019. gada Pasaules kausa komandu un Āfrikas Zelta kausa 2018. gada sezonas labāko komandu Namībiju. Jāsaka, ka Krievijas izlase, lai arī brīžiem viņiem radās problēmas ar spēles disciplīnu, spēlēja pārliecinoši, taču, kā pēc mača izteicās tā aculiecinieki, daudz vairāk tika gaidīts no Namībijas, kas šo izbraukuma spēli aizvadīja pārāk blāvi. Līdz ar to mājnieku uzvara ar 47:20.

Tāpat vakardien Fidži viesojās Skotijā, kur "Murrayfield" stadionā cieta diezgan smagu sakāvi ar 17:54. Jāsaka gan, ka mača ievadā un kopumā arī visā pirmajā puslaikā viņi vēl turēja līdzi skotiem, taču tikko sākās rakstura cīņa, proti, kad paši Fidži regbisti atspēlējās no 3:14 līdz 17:14 un bija jāturpina izdarīt spiediens uz mājniekiem, viņi neizturējam nopelnīja divas dzeltenās kartītes pēc kārtas un uz otro puslaiku jau izgāja daudz vājāki un mazāk noskaņojušies.

Visbeidzot, ASV šajā nedēļas nogalē tikās ar Samoa, tiesa, šoreiz mačs notika neitrālā laukumā, Spānijas pilsētā Sansebastjanā.

Jāsaka, ka uz šo maču sanākušajiem regbija līdzjutējiem patiesi bija ko redzēt, jo komandas sarīkoja pamatīgas "šūpoles", te vienai, te otrai izvirzoties vadībā un noorganizējot lielākus rezultativitātes uzplaiksnījumus, taču uzvarētāja noteikšana tika atlikta uz mača pēdējām minūtēm, vai pat sekundēm, jo 80. minūtē Vils Hūlijs realizēja soda sitienu, kas deva vadību ASV ar 30:29.

Šī bija amerikāņu "Ērgļu" pirmā uzvara pār Samoa izlasi komandas pastāvēšanas laikā.

2018. gada nogales regbija testu spēles

MājniekiViesiRezultāts
ItālijaGruzija28:17
SkotijaFidži54:17
AnglijaJaunzēlande15:16
"French Barbarians"Tonga38:49
KrievijaNamībija47:20:
VelsaAustrālija9:6
SamoaASV29:30
ĪrijaArgentīna28:17
FrancijaDĀR29:26
ČīleDienvidmerikas XV
BrazīlijaJaunzēlandes Maori3:28
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja