Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē startēs Latvijas regbija čempionāts

Nedēļas nogalē startēs Latvijas regbija čempionāts
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Ar ''Garkalne/Livonia'' un Ķekavas NSS/''Ulre'' komandu spēli sestdien, 12.aprīlī Baldones stadionā startē 2014.gada Latvijas regbija čempionāts, kurā šosezon piedalīsies septiņas komandas.

2013.gada čempioni pirmo spēli aizvadīs pret regbija kluba ''Miesnieki'' komandu, kas Latvijas čempionātā šosezon piedalīsies ar Ķekavas novada sporta skolas nosaukumu. Spēles sākums plkst.12:00. Sestdien pirms Ozolniekos svētdien paredzētās testa spēles pret Lietuvu, koptreniņus aizvada valsts izlase, kādēļ ''Garkalne/Livonia'' nevarēs būt spēcīgākajā sastāvā, jo daudzi līderi būs aizņemti valstsvienībā. Viesspēlētāji no Lietuvas pirmajā posmā ''Livonia'' rindās vispār netiks izmantoti. Tas nozīmē, ka savu prasmi rādīs pašmāju spēlētāji no kuriem daudzi pagājušajā sezonā pie spēlēšanas tika mazāk.

Ķekavas NSS/''Ulre'' uzskatāma par ''miesnieku'' otro komandu, jo tieši tā piedalīsies Latvijas čempionātā, kamēr spēcīgākie 2014.gadā pēc sponsoru ''Transact Pro'' paustās vēlmes startēs Baltijas un Lietuvas čempionātos. Klubā patlaban ir ap 60 aktīvu spēlētāju, kādēļ ir no kā izvēlēties.

Regbija sezona tika atklāta jau svētdien, kad Siguldā mačā par Latvijas Regbija federācijas prezidenta kausu ''Garkalne/Livonia'' ar 31:3 uzvarēja pagājušā gada Latvijas kausa izcīņas finālisti Valmieras ''Fēniksu''.
Siguldā regbijs būs arī 13.aprīlī, kad ''Burtnieki/Fēnikss'' plkst.14:00 sāks Latvijas čempionāta maču pret RK ''Baldone''. Klasiskajā regbijā ''Fēnikss'' sadarbosies ar Burtnieku novadu, kādēļ komandai būs šāds nosaukums.

Nākamajā nedēļā Latvijas čempionātā paredzētas trīs spēles. 16.aprīlī plkst.18:30 Baldonē spēlēs 'Ķekavas NSS/''Ulre'' un RK ''Ovāls'', 17.aprīlī plkst.18:30 Juglā - ''Eži'' un ''Garkalne/Livonia'', bet 20.aprīlī plkst.14:00 - ''Eži-2'' un ''Burtnieki/Fēnikss''. Šīs spēles vieta vēl nav noteikta.

2014.gada Latvijas čempionāta kārtība

Latvijas čempionātā regbijā piedalīsies sešu klubu septiņas komandas, un tas notiks pēc vēl nebijušas sistēmas.
Latvijas čempionātā būs pārstāvēti klubi RFC ''Livonia'', RK ''Ovāls'', RK ''Miesnieki'', RK ''Eži'' (ar divām komandām), RK ''Fēnikss'' un RK ''Baldone''.

Pirmajā posmā līdz 15.jūnijam komandas aizvadīs viena riņķa turnīru – reitinga apli. Nedēļās, kad paredzētas starptautiskas spēles un izlases treniņnometnes, tajās savu komandu sastāvos nedrīkstēs piedalīties spēlētāji, kas ir regbija 15 un regbija 7 izlašu apstiprinātie kandidāti. Tāpēc kalendārā nebūs paredzēti pārtraukumi izlašu dēļ.

Pēc reitinga apļa sešas pirmās komandas startēs izslēgšanas turnīrā pēc t.s. franču sistēmas, kurā paredzētas 10 spēles. Tās risināsies septembrī un oktobra sākumā. Pirmajā nedēļā tiksies komandas pēc ieņemtajām vietām reitinga aplī 1-2, 3-6, 4-5. Otrajā nedēļā vēlreiz spēlēs 6-3 un 5-4, lai šajos pāros noskaidrotu uzvarētāju divu maču summā.

Trešajā nedēļā pusfinālos tiksies 1-2 uzvarētājs ar 4-5 uzvarētāju un 1-2 zaudētājs ar 3-6 uzvarētāju. Ceturtajā nedēļā pusfinālu uzvarētāji sacentīsies finālā par pirmo vietu, pusfinālu zaudētāji par trešo vietu un komandas, kuras netika pusfinālā – par piekto vietu.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2014-04-11 11:47, pirms 10 gadiem
Tā sajūta, kad jau 10.reizi lasi, ka Livonija spēlēs bez leišiem, bet jūti, ka jau 10.reizi tie būs meli....

     [+] [-]

, 2014-04-11 12:18, pirms 10 gadiem
Izspēles kārtība kaut kāda interesanta......
Kas ar Kausu ? Kad tad tas notiksies ?

  +1 [+] [-]

, 2014-04-11 12:54, pirms 10 gadiem
Vasarā. Līdz Jāņiem tikai čempionāts

     [+] [-]

, 2014-04-11 16:52, pirms 10 gadiem
Vēl viss mainīsies 100 reižu.Bērnudārs tas viss.Cilvēki,kuriem smiltis jau sen birst,kaut ko shēmo.