Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Aivars ienes septiņas reizes, LMT/"Eži" otrajā puslaikā sagrauj "Jūrmalu"

Ints Megnis
Ints Megnis

Aivars ienes septiņas reizes, LMT/"Eži" otrajā puslaikā sagrauj "Jūrmalu"
Ingus Aivars (uz zemes) spēlē pret "Jūrmalu". Foto: Jeļizaveta Iļjina

Septiņus piezemējumus veicot pieredzējušajam Ingum Aivaram, sestdien LMT/"Eži" Latvijas čempionāta spēlē ar rezultātu 64:22 (26:17) sagrāva "Jūrmalu".

Spēle sākās līdzīgi, rezultāts vēl bija 19:14, bet pēc puslaika "Eži" bija priekšā vien ar 26:17. Tomēr otro puslaiku rīdzinieki sāka ar 35 punktu izrāvienu un sagrāva pretiniekus.

"Nebija ne vainas. Arī pretinieki cīnījās līdz beigām, ne velti pie 61:17 ienesa piezemējumu - tas nozīmē, ka viņi nepadevās," saka uzvarētāju treneris Juris Straume. "Ingus bija uz viļņa un gāja visiem cauri. Neraksturīgi mums, arī rezervistu soliņš šoreiz bija garāks nekā pretiniekiem. Abas komandas cīnījās, bet mums vairāk sanāca un laikam arī vairāk gribējās."

"Arī šodien tāpat nebija ieradušies visi spēlētāji, tomēr kopumā labi savācās gan vieglais, gan smagais gals. No traumas atguvies ir Māris Streikišs, aizsardzībā labi bija Filips Muduls, Ruslans Kotļevs, uzbrukumā uz viļņa - Ingus," apkopoja treneris.

Aivars jau pagājušajā nedēļā palīdzēja Latvijas čempionei "Miesnieki" Baltijas "Top" līgas mačā un plānoja vismaz otrajā puslaikā to darīt arī šodien, tomēr izloze noteica, ka viņam pēc spēles bija jānodod dopinga analīzes, kas liedza apvienot abas spēles.

Nākamā cīņa LMT/"Ežiem" gaidāma tikai 21. septembrī. "Paši vien esam piekrituši, tomēr kopumā kalendārs ir pārāk saraustīts. Nav pilnīgi pareizi, ka kalendārs pakārtojas "Top" līgai, nākotnē jādomā, kā to labāk izveidot, lai arī skatītājs spētu izsekot līdzi, jo tagad visas sacensības ir sajauktas gada garumā," Juris Straume kārtējo reizi pauda viedokli, ka klasiskais regbijs būtu jāspēlē tikai pavasara un rudens periodā. "Varbūt sliktākā ideja nav apvienotais čempionāts ar Lietuvu, kurā notiktu "Top" līga un pirmā līga, tomēr no tā jēga būtu tikai tādā gadījumā, ja "Top" līgas vājākā komanda izkristu, bet pirmās līgas stiprākā kāptu augšā."

"Pirmais puslaiks bija ļoti normāls, bet tad nogurām un daudz ielaidām," saka "Jūrmalas" galvenais treneris Svajūns Mikalčus. "Mums uz spēli bija tikai viena maiņa, jo ir daudz traumētie. Izskaitīju, ka komandā pašlaik dažādu iemeslu dēļ nav 15 pērnie medaļnieki. Mums šis ir ļoti sarežģīts periods."

Šosezon joprojām bez punktiem Latvijas čempionātā ir "Fēnikss" un "Jūrmala", abām komandām savstarpējos mačus aizvadot 24. augustā un 14. septembrī. Tieši veiksmīgākā no šīm komandām izcīnīs ceturto vietu Latvijas čempionātā un kvalificēsies Latvijas kausa izcīņai, kamēr vājākajiem sezona būs noslēgusies.

"Katra spēle ir svarīga, tomēr šobrīd mums ir tāds periods, ka katrs pretinieks ir grūts," saka lietuviešu speciālists.

"Jūrmala" - LMT/"Eži" 22:64 (17:26)

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija