Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija veterāni Māra Šmita atvadu spēlē piekāpjas Spānijai

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas regbija veterāni Māra Šmita atvadu spēlē piekāpjas Spānijai
Māra Šmita atvadu pasākums. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija sabiedrība sestdien Upesciemā sirsnīgā ceremonijā teica paldies Mārim Šmitam jeb Marčello, kurš sporta veidam veltījis 48 sava mūža gadus. Atvadu ceremonijas ietvaros notika spēle starp Latvijas un Spānijas veterāniem.

Mačs sākās ar simbolisko grupu cīņu, bumbu, protams, ievadot Šmitam. Pēc tam arī viņam tika teikts paldies, tribīnēm ceļoties kājās, bet visiem spēlētājiem izveidojot koridoru un godinot Latvijas leģendu, kurš pirms pāris gadiem uzvarēja cīņu ar nopietnu slimību.

Pašā mačā, kas notika trijos periodos, gados stipri jaunākie spāņi pirmajā spēles nogrieznī ieguva pieklājīgu 17 punktu vadību, tomēr no otrās trešdaļas arvien labāk spēlēja arī Latvija. Vispirms pēc Edgara Cīruļa piezemējuma un Latvijas Regbija federācijas ģenerālsekretāra Oļega Voroņina realizācijas deficīts tika samazināts līdz 7:17, bet trešās trešdaļas sākuma daļā pēc Latvijas izlases rekordista spēļu skaitā un piezemējumos Jāņa Skujas veikta ienesiena tika panākts arī 12:17.

Spēles beigās gan spāņi pārsvaru atjaunoja un mačs noslēdzās ar 12:29. Cīņā aktīvs bija "Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons, kurš arī šajā mačā centās komandēt laukuma spēlētājus, tāpat nezūdošu spozmi rādīja Skuja, Demjans Zavadskis un Vjačeslavs Sņetkovs.

Šmits ar regbiju sāka nodarboties 1971. gada decembrī. Kad radās iespēja savākt visus labākos Latvijas regbistus RAF meistarkomandā, tieši viņš kļuva par tās galveno treneri, turpmākos 20 gadus Jelgavas klubam esot spēcīgākajam Latvijā. Pēcāk Šmits ilgstoši bija prezidents RAF regbija-futbola klubam, savulaik tas tika atzīts par populārāko visā Latvijā.

Pēc neatkarības atjaunošanas viņš ilgus gadus bija "Latvijas Universitātes" stadiona direktors un neizsīkstošu sparu rūpējas par Latvijas regbija vēstures saglabāšanu.

Spēli organizēja "Latvijas Regbija brālība" (prezidents Māris Šmits) kopā ar Latvijas Regbija federācijas padomes locekli Renāru Danelsonu. To atbalstīja Latvijas Regbija federācija, regbija klubs "Jūrmala", "Sporta punkts", restorāns "Bibliotēka Nr.1", "Ghetto Games", alus darītava "Piebalga" un viesnīca "Radisson Blu Daugava".

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija

  +2 [+] [-]

, 2019-06-09 15:26, pirms 5 gadiem
Marčello nu gan nebija stadiona direktors neatkarības atjaunošanas laikā un pēc tam, blēņas. Zaķis (Zaicevs) bija un pēc tam krievelis Toļiks. Marčello bija RAF Latvija prezidents un Regbija federācijas viceprezidents.
Prozīt, Māri!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-09 15:28, pirms 5 gadiem
Plus vēl. Māris ir psrs sporta meistars regbijā, un tādi Latvijā ir tikai septiņi.