Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki"/ "Ķekava" rezultatīvā mačā uzvar LMT/ "Ežus"

Ints Megnis
Ints Megnis

"Miesnieki"/ "Ķekava" rezultatīvā mačā uzvar LMT/ "Ežus"
Epizode no LMT/"Eži" un "Miesnieki"/"Ķekava" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Rezultatīvā Latvijas regbija čempionāta spēlē ceturtdien pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Miesnieki"/ "Ķekava" ar 43:27 (24:13) apspēlēja LMT/ "Ežus". Abām komandām šajā mačā nepalīdzēja vairāki līderi, bet tiem, kuri devās laukumā, bija jāsadzīvo ar ļoti lielu karstumu.

Spēles ievadā pēc Maira Grīvas piezemējuma un Laura Dūzeļa realizācijas čempioni izvirzījās vadībā ar 7:0, tomēr Aldis Ivanovs ar diviem precīziem soda sitieniem LMT/ "Ežu" deficītu samazināja līdz minimumam. Nākamajās 20 minūtēs gan "Miesnieki"/ "Ķekava" veica izšķirošo izrāvienu un pēc vēl trim piezemējumiem bija priekšā ar 24:6. Turklāt pirmajā puslaikā trīs piezemējumus veica Grīva, kurš vēl pagājušajā nedēļas nogalē ar septītnieka komandu spēlēja prestižajā turnīrā Amsterdamā.

Spēles otrajā pusē tuvāk par desmit punktiem LMT/ "Eži" vairs netika un samierinājās ar zaudējumu. Šīs vienības sastāvā īpaši jāizceļ Ivanovs, kurš ar soda sitieniem un realizācijām kopā savāca 12 punktus.

"Sākumā, kā parasti, iesildījāmies, otrais puslaiks jau bija labāks," spēli raksturo LMT/ "Ežu" galvenais treneris Mārtiņš Straume. "Galvenajās devītā un desmitā numura pozīcijās nebija ierasto Elvisa Siliņa un Ruslana Kotļeva, viņu vietā ieliktajiem nesanāca viss, ko gribēja. Tomēr kopumā komanda nospēlēja un nocīnījās godam, rezultāts ir salīdzinoši normāls. Tādiem laikapstākļiem un trenētībai bija tīri normāla spēle."

"Nebija septiņu ierasto spēlētāju, bet prieks, ka viņu vietā atnāca septiņi citi un neteikšu, ka viņi nospēlēja sliktāk. Atkal varējām pierādīt, ka ežos ir daudz cilvēku. Lielākā daļa komandas spēlē kopā no 12 gadu vecuma un tad dažreiz kaut kas sanāk pat bez trenēšanās," Straume vairākkārt norāda, ka vēlētos labāku apmeklētību treniņos. Zīmīgi, ka LMT/ "Eži" otro maču pēc kārtas izcēlās ar lielisku realizāciju, jo iepriekšējā mačā Dāvis Akmeņkalns savāca 22 punktus tikai ar standartiem, bet šoreiz arī viņš uz spēli nebija. "Visu laiku mums šāda precizitāte nav bijusi, tomēr pēc pēdējām divām spēlēm izskatās labi. Turklāt ir vēl pāris džeki, kuri var uzsist."

Tāpat LMT/ "Ežu" treneris atklāj, ka spēles laikā teorētiskais treniņš bijis jaunākajai grupai, kuras spēlētāji apkopojuši statistiku. "Tika saskaitīts, ka pirmajā puslaikā bumba spēlē bija 18 minūtes, bet otrajā 16 minūtes. Tāpat pirmajā puslaikā veicām 37 tvērienus, bet 15 palaidām."

"Spēlējām bez 3-4 vadošajiem spēlētājiem. Uzvarējām pārliecinoši, bet atkal bija daudz tehniskā brāķa, nevajadzīgi pārkāpām noteikumus. Karstums un disciplīnas trūkums liedza nospēlēt labāk. Ar to gan pietika, lai droši kontrolētu spēli," saka "Miesnieki"/ "Ķekava" galvenais treneris Kristaps Andersons. "Aizstājējiem brīžiem sniegums bija ļoti labs, brīžiem pietrūka pareizu lēmumu un vajadzēja nospēlēt pārliecinošāk, nekļūdīties svarīgos brīžos. Ja trešo spēcīgāko komandu varam apspēlēt ar šādu sastāvu, redzam, ka mums ar rezervēm viss ir kārtībā. Nezinu gan vai ar to pietikt "Top" līgā, to redzēsim augustā."

Latvijas čempionāts turpināsies 15. jūnijā, kad LMT/ "Eži" dosies uz Rūjienu, lai spēkotos ar vietējo "Fēniksu".

LMT/"Eži" - "Miesnieki"/"Ķekava" 27:43 (13:24)

LMT/"Eži". Piezemējumi: Ingus Aivars 2, Mareks Dravnieks. Realizācija: Aldis Ivanovs 3. Soda sitieni: Aldis Ivanovs 2.
"Miesnieki"/"Ķekava". Piezemējumi: Mairis Grīva 3, Lauris Dūzelis, Leno Bramanis, Roberts Kunutis, Gunārs Andersons. Realizācija: Lauris Dūzelis 4.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija