Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Itālija mēģinās pārsteigt DĀR

Itālija mēģinās pārsteigt DĀR
Foto: AFP/Scanpix

Rītdien 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra kalendārā ir paredzēta viena spēle un tajā spēkiem mērosies B apakšgrupas komandas - Itālija un Dienvidāfrikas Republika.

Rītdien, 12:45 pēc Latvijas laika, Šizuokas uz stadiona zāliena kāps Itālijas un DĀR regbija valstsvienības, lai aizvadītu B apakšgrupas spēli, kas, vismaz teorētiski, iezīmē cīņu par otro vietu apakšgrupā.

Dienvidāfrikāņi savu Pasaules kausa kampaņu sāka ar zaudējumu Jaunzēlandei (13:23), taču kopējais "fons" šai spēlei bija tāds, ka, protams, tā bija grandu cīņa, kurā neviena no komandām negribēja piekāpties, jo uzvara dotu gan psiholoģisku pacēlumu, gan nelielas priekšrocības turnīra tabulas un ceturtdaļfinālu pretinieku noteikšanas aspektā. Īsāk sakot – regbija sabiedrība bija un arī vēl aizvien ir pārliecināta, ka Jaunzēlande un DĀR ir komandas, kuras pārējās grupu turnīra cīņās tiks pie pārliecinošām uzvarām.

Protams, ja pretiniekos ir Namībija vai Kanāda, tad grupas favorītēm nav jāuztraucas, taču Itālija, vismaz teorētiski, nav komanda, kuru varētu viegli "norakstīt".

Itālijas izlasei turnīra kalendārs bija visai izdevīgs, jo pirmajās divās cīņās bija jāspēlē pret Namībiju un Kanādu, kas nomināli ir vājākas komandas. Itālija arī abas savas pretinieces pārliecinoši pārspēja, tiekot jau pie desmit punktiem un tādējādi kā pirmā faktiski bija nodrošinājusi automātisko kvalificēšanos uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru, kas arī bija komandas minimālais uzdevums.

Tagad itāļi var ķerties klāt maksimālā uzdevuma izpildei, proti, mēģināt pārspēt Dienvidāfrikas Republikas komandu un pieteikties uz vietu ceturtdaļfinālā. Tiesa, ja viņiem tas neizdosies, Itālias izlasei būs vēl viena iespēja, bet tad uzdevums kļūs "nedaudz" sarežģītāks, jo būs jāpieveic Jaunzēlande.

Dienvidāfrikāņi pēc zaudējuma "All Blacks" komandai vēl ir paspējuši pieveikt savus kaimiņus, Namībijas valstsvienību un pašlaik ir ceļā uz otrās vietas nodrošināšanu. Viņu mērķim priekšā stāv Itālija un Kanāda. Tiesa, ja kanādieši šajā turnīrā nav spējuši parādīt neko no savas labākās spēles un abās aizvadītajās spēlēs vairāk izpildījuši statistu lomu, tad itāļus gan "Springboks" vienība nedrīkst nenovērtēt.

Neapšaubāmi, "Antilopes" būs šī mača favorīti, jo, lai arī viņi zaudēja Jaunzēlandei, DĀR tāpat ir un paliek arī vieni no visa turnīra favorītiem, taču, zinot, ka pēdējo četru gadu laikā Āfrikas kontinenta spēcīgākajai izlasei ir bijušas arī atklāti izgāztas spēles, bet 2016. gadā itāļi, spēlējot savās mājās, arī spēja pieveikt DĀR izlasi (20:18), šo spēli nedrīkst saukt par izšķirtu jau pirms tās sākuma.

Protams, var gadīties, ka DĀR šajā spēlē uzvar arī ar lielu punktu pārsvaru, jo no pēdējām piecām spēlēm četrās afrikāņu pārsvars ir bijis no 16 līdz 44 punktiem, taču, kā jau šis turnīrs ir parādījis, Pasaules kausā ir vieta arī pārsteigumiem un kāpēc, lai Itālija, kas, jāatgādina, ir pirmā ešelona izlase, nevarētu būt tā, kas pārsteidz kā nākamā?

B grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Itālija220095:2910
2.Jaunzēlande220086:139
3.DĀR210170:265
4.Namībija200225:1040
5.Kanāda20027:1110

Vai Itālijas izlase spēs pieveikt DĀR valstsvienību 2019. gada PK mačā?

  • 9

  • 32



Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.