Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande pārbrauc pāri Gruzijai un kvalificējas ceturtdaļfinālam

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande pārbrauc pāri Gruzijai un kvalificējas ceturtdaļfinālam
Jaunzēlandes izlase
Foto: AFP/Scanpix

Šīsdienas vienīgajā regbija Pasaules kausa spēlē Jaunzēlande, lai arī spēlēja pavirši un daudz kļūdījās, guva septiņus piezemējumus un pārspēja Gruzijas izlasi ar 43:10. Šī uzvara komandai jau nodrošināja vietu izslēgšanas mačos.

Pirms spēles abām komandām uzdevumi bija kardināli atšķirīgi, proti, Jaunzēlande bija šī mača neapšaubāmi favorīti un laukumā tā devās savā labākajā sastāvā, tādējādi netieši norādot, ka ir gatavi sasniegt no šīs spēles maksimumu, kamēr Gruzijai bija jācenšas parādīt pēc iespējas cienīgāka spēle.

Šis spēles uzstādījums arī noteica mača gaitu. Jaunzēlandes spēlētājs Vaisake Naholo jau otrajā minūtē, izlauzās cauri aizsardzības līnijai un aizbēga no visiem, gūstot ātrāko piezemējumu šī gada turnīrā. Tiesa gruzīnus tas nepārsteidza, vēl vairāk, viņi, izmantojot jaunzēlandiešu apjukumu un neprecīzo izspēli, pārtvēra bumbu un Beka Tsiklauri jau ceturtajā minūtē aizbēga no oponentiem tieši tāpat kā Naholo un Gruzija rezultātu izlīdzināja.

Pēc šāda negaidīta spēles scenārija pagrieziena, Jaunzēlande saņēmās un visiem atgādināja, kuri ir spēles favorītie, jo pārliecinošā uzbrukumā izvirzīja Džulianu Savea rezultatīvā pozīcijā, ko viņš arī izmantoja gūstot savu trešo piezemējumu turnīrā. Tādējādi nepilnās spēles pirmajās desmit minūtēs komandas bija guvušas jau trīs piezemējumus.

Puslaika turpinājums gan vairs nebija tik labvēlīgs Gruzijai, jo jau līdz 21. minūtei viņu pretinieki guva vēl divus piezemējumus un nodrošināja bonuspunktu, kas arī bija ātrākā bonuspunkta nodrošināšana šajā turnīra. Jāpiebilst, ka savu otro piezemējumu mačā un ceturto - turnīrā guva Džulians Savea, tādējādi panākot velsieti Garetu Deivīsu cīņā par "piezemējumu karaļa" titulu.

Tiesa, neko vairāk "All Blacks" nespēja noorganizēt un, lai arī viņi veidoja uzbrukumu pēc uzbrukuma, gruzīni bija gana meistarīgi un veiksmīgi, lai puslaikā dotos pie respektablā rezultāta 10:22.

Bija jāpaiet precīzi 30 minūtēm, lai Jaunzēlande gūtu savu piekto piezemējumu, kad viņi izmantoja gruzīnu pārkāpumu ieskaites zonas tuvumā un Kīrens Rīds guva savus piecus punktus. Pēc šī piezemējuma precīzs realizācijā bija arī Dens Kārters, kuram starp precīzajiem sitieniem bija vēl ilgāks laiks – 50 minūtes, jo trīs iepriekšējās realizācijas tika raidītas garām vārtiem.

Spēles noslēgumam gruzīniem gan nepietika spēka un viņi pieļāva divus piezemējumus, tajā skaitā arī no Džuliana Saveas un piedzīvoja zaudējumu, taču šis zaudējums nebija tik graujošs kāds tas varēja būt. Tiesa, te jāatzīst, ka Jaunzēlande šajā spēlē pārāk daudz kļūdījās un nebūt nerādīja to sniegumu kādu viņiem būtu jārāda ar pirmo sastāvu spēlējot pret Gruzijas līmeņa komandu.

Pēc šīs spēles par rezultatīvāko spēlētāju piezemējumu ziņā kļuva Jaunzēlandietis Džulians Savea, kura kontā nu ir pieci panākumi. Savukārt produktīvākais tvērienos vēl aizvien ir Gruzijas izlases kapteinis Mamuka Gorgodze.

Tāpat pēc šī mača kļuva zināms, ka Jaunzēlande kā pirmā no visām Pasaules kausa finālturnīra komandām ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēļu trurnīrā, jeb sakot vienkāršāk - kvalificējusies ceturtdaļfināla mačiem.

Jaunzēlande – Gruzija 43:10 (22:10)

Piezemējumi: Naholo (1), Savea (7, 16, 73), Kouls (21), Rīds (51), Fekitoa (76) – Tsiklauri (4)
Realizācijas: Kārters (2, 52, 74, 77) – Malaguradze (5)
Soda sitieni: - Malaguradze (11)

C grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Jaunzēlande3300127:40214
2.Tonga210145:3826
3.Argentīna210170:3515
4.Gruzija310236:10704
5.Namībija200236:8300

  +1 [+] [-]

, 2015-10-03 01:16, pirms 9 gadiem
Ne tuvu nebija pārbraukšana pāri. Stadiona skatoties, redzēju, ka Gruzija cīnījās visu laiku. Sodi traucēja, varēja būt vel tuvāks rezultāts. Pec speles runājot ar Jaunzēlandes līdzjutējiem, visi bija vienisprātis, ka Gruzija šajā kausa izrādīja lielāko cīņassparu pret vieniem.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-03 06:34, pirms 9 gadiem
Pārbrauca pāri? Šāds rezultāts regbijā vēl nebūt neskaitās pārbraukšana pāri. Bet gruzīni tad tīri labi ir nospēlējuši pret planētas spēcīgāko regbija izlasi

  +1 [+] [-]

, 2015-10-03 06:40, pirms 9 gadiem
Nebija gan pārbraukšanas. Vispār spēki tā kā izlīdzinājušies vai kas, nav vairs tādu sagrāvju kā bija savulaik, pirms tiem pašiem 8 gadiem, piemēram.