Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Golubevai jau 13. pasaules čempiones tituls dambretē

Golubevai jau 13. pasaules čempiones tituls dambretē
Zoja Golubeva
Foto: bjcbolderaja.lv

Latvijas labākā dambretiste Zoja Golubeva (46) izcīnījusi jau 13 pasaules čempiones titulu. Viņas gaitām seko līdzi arī BJC ”Bolderāja”, kur viņa vada dambretes pulciņu, informē centra mājas lapa.

”Ar lielu satraukumu un turot īkšķus, sekojām līdzi BJC „Bolderāja” dambretes pulciņa vadītājas Zojas Golubevas panākumiem, visu čempionāta laiku no 1. līdz 15. oktobrim, kas norisinājās Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatarā,” vēsta minētais avots. ”Mēs, BJC ”Bolderāja” kolektīvs un visi audzēkņi, ļoti lepojamies ar mūsu dambretes pulciņa skolotāju un foršo kolēģi!”

Čempionātā piedalījās 16 dalībnieces no 10 valstīm. Turnīrs bija ļoti garš un grūts, starp Latviju un Mongoliju ir arī krietna laika starpība. Katru rītu partijas sākās deviņos no rīta, bet Latvijā šajā laikā ir tikai četri no rīta, bet tas viss Zoju neatturēja izcīnīt godpilno pasaules čempiones titulu.

Mūsu čempione ieguva 22 punktus no 30, par vienu punktu apsteidzot četrkārtējo pasaules čempioni ukrainieti Darju Tkačenko un par diviem punktiem apsteidzot pieckārtējo pasaules čempioni krievieti Tamāru Tansikužinu.

Savu pirmo čempiones titulu Zoja izcīnīja 1986. gadā, 2010. gadā viņa kļuva par divpadsmitkārtējo čempioni, un nu pēc trīs gadiem ir atgūts skaistais tituls.

Izmantotie resursi:
bjcbolderaja.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-23 17:57, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Ku ta nu tik operatīvi, labi ja nedēļa tik pagājusi kopš šī notikuma!
Pa to laiku jau vareeja veelreiz kljuut par cempioni
, 2013-10-24 08:38, pirms 11 gadiem
Nebūtu Bolderajas pulciņš izdevis sienas avīzi figu mūsu žurnālistu to būtu uzzinājuši!
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.