Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas šahisti pārliecinoši uzvar Lietuvu 100 galdiņu cīņā

Latvijas šahisti pārliecinoši uzvar Lietuvu 100 galdiņu cīņā
Latvijas un Lietuvas valstsacīkste
Foto: Latvijas Šaha federācija

Sestdien Liepājas Olimpiskajā centrā notika šaha mačs Latvija pret Lietuvu pie 100 galdiņiem. Latvija uzvarēja visai pārliecinoši ar 60,5 pret 39,5, revanšējoties par neveiksmēm iepriekšējos valstvienību mačos.

Pirms valstsacīkstes bija plānots, ka pie galdiņiem no katras puses sēdīsies 70 vīrieši, 20 jaunieši un 10 sievietes, taču organizatorisku iemeslu dēļ tika veikts nelielas korekcijas. Mača gaitā skaitot līdzi finišējušo partiju rezultātus, Latvija visai ātri ieguva pārsvaru, tādēļ intriga izgaisa jau valstsacīktes vidū. Rezultātā pārliecinoša Latvijas uzvara.

Pēc uzvarētāju kausa pacelšanas Latvijas Šaha federācijas prezidents Āris Ozoliņš aicinoši norādīja kaimiņvalsts pārstāvjiem, ka 100 Latvijas šahisti tagad ir gatavo doties uz jebkuru no Lietuvas pilsētām uz atbildes maču.

Latvijas vīriešu vadošais spēks bija lielmeistari Igors Kovaļenko, Ņikita Meškovs, Edvīns Ķeņģis (pirmā rapida partija pēdējo sešu gadu laikā), Toms Kantāns, starptautiskie meistari Oļegs Krivonosovs un Guntars Antoms, FIDE meistari Matīss Mustaps, Arturs Bernotas, Sergejs Kļimakovs, Valdis Troņenkovs, Egons Lavendelis, Dmitrijs Tokranovs. Dāmu flangā bija lielmeistares Laura Rogule un Dana Reizniece-Ozola, FIDE meistares Linda Krūmiņa, Renāte Vidruska, Elīna Otikova u.c. Simbolisku maču aizvadīja arī Latvijas un Lietuvas šaha federāciju prezidenti Āris Ozoliņš un Aleksandrs Černovs. Lietuviešu izlases līderis bija lielmeistars Šarūns Šuļskis.

Uz svinīgo atklāšanu bija pulcējušies visu trīs Baltijas valstu šaha prezidenti, kā arī vairāki viesi. Liepājas Olimpiskajā centrā bija ieradies Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) prezidenta amata kandidāts Arkādijs Dvorkovičs (Krievija). Viņam bija tikšanās ar federācijas prezidentiem, un savā uzrunā viņš arī apsolīja atbalstu un draudzību Baltijas valstu šaham.

18. augustā Valkā gaidāms līdzīgs mačs starp Latviju un Igauniju.

Izmantotie resursi:
https://www.sahafederacija.lv/rakst...


Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.