Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Birzulis: "Šobrīd mums ir trīs augstas klases spēlētāji"

Birzulis: "Šobrīd mums ir trīs augstas klases spēlētāji"
Aigars Birzulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Šāda veida turnīrs notika pirmo reizi. Pieredzes organizatoriem, iespējams, nebija tik daudz kā gribētos, bet pēc raudzes šis ir trešais spēcīgākais turnīrs aiz olimpiskajām spēlēm un pasaules čempionāta,” pēc atgriešanās no Pasaules kausa finālposma Brazīlija saka pludmales volejbola treneris Aigars Birzulis.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Brazīlijā bronzas medaļas izcīnīja Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieki Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. „Abi kopā izskatījās ļoti labi. Jā, pirmo turnīra setu aizvadījām smagnēji, taču jāuzteic arī Venecuēlas pāris, kurš visa turnīra garumā spēlēja ļoti veiksmīgi. Noturība viņiem nebija tik augstā līmenī, taču pirmajā setā pret mums viņi uzservēja traki. Īsti pats nesapratu, kā spējām atspēlēties no 15:20… Venecuēlieši spēlēja tiešām labi. Šis grūtais sākums bija labs pamats turnīra turpinājumam,” pārliecināts ir treneris. „Pārliecinošā uzvara pār šveiciešiem man bija ļoti negaidīta, bet vēl negaidītāka – pārliecinošais mača sākums pret brazīliešiem. Tobrīd Brazīlijas publika ievērojami pieklusa,” piebilst Aigars Birzulis.

„Mārtiņš un Jānis ir profesionāļi. Šobrīd mums ir trīs augstas klases spēlētāji, kurus var likt kopā jebkādās kombinācijās, un viņi spēlēs veiksmīgi. Mārtiņš un Jānis kopā nospēlējuši trīs ar pusi gadus, viens otru labi jūt, kopēja valoda šķiet abiem ilgi nebija jāmeklē,” secina treneris.

Runājot par Pļaviņa un Pēdas kopējo sniegumu, treneris secina, ka jāturpina ilgs un pacietīgs darbs. „Ja es būtu Zilākalna Marta, es pateiktu, kad mums pavērsies vaļā… Šobrīd secinu, ka sniegums uzlabojas ar katru nākamo spēli un turnīru. Līdz uzvarām pagaidām netiekam, bet domāju, ka Mārtiņa panākums Brazīlijā nedaudz iedvesmos arī mūsu jauno komandu. Ļoti interesants solās būt turnīrs „Saulkrastu Kokteilis”, kurā visi mūsu labākie dabūs uzspēlēt savā starpā,” teic treneris.

Jau trešdien Birzulis dosies uz Poliju, kur šonedēļ risinās pasaules U-23 čempionāts. Turnīrā startē divi mūsu pāri – Haralds Regža / Armands Āboliņš un Rihards Finsters / Aleksandrs Solovejs. „Vieni sāks ar pamatturnīru, otri – kvalifikāciju. Domāju, ka arī Rihardam ar Sašu ir labas izredzes spēlēt pamatsacensībās, kaut arī nebūs viegli. Kvalifikācijas sistēma tur ir ļoti skarba,” uzskata Birzulis.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-05 13:00, pirms 11 gadiem
Solovej go go
, 2013-06-05 13:00, pirms 11 gadiem
Pacietibu un darba spējas, tad Pludmales Volejbola Dievi būs arī šoreiz latvieši
, 2013-06-05 13:21, pirms 11 gadiem
Par panakumiem nebrinos, jo mums kaa reizi- katraa sporta veidaa- ir paaris specigi talanti vai darbarūķi.
, 2013-06-05 18:27, pirms 11 gadiem
Abi pāri pamatturnīrā! Krasilnikov-Bolgov RUS [7] Finsters-Solovejs LAT [2] 0-2 (16-21, 18-21) 0:33
Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa duelis pie tīkla
Foto: FIVB
17

Latviešu duelī Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj Pļaviņu/Regžu

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā savā starpā tikās abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti. Intriga izpalika, Aleksandram Samoiovam un Jānim Šmēdiņam sagraujot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:15).
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB
17

Pļaviņš un Regža pārspēj kanādiešus, pulksten 1:00 latviešu duelis

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā būs vērojams Latvijas pludmales volejbolistu duelis. Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (24:22, 21:16) pārspēja kanādiešus Kameronu Vīlanu un Maiklu Plantingu, bet astodaļfinālā cīnīsies pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.
Haralds Regža
Foto: FIVB
5

Pļaviņš un Regža zaudē arī krieviem un izstājas no Klāgenfurtes

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haraldes Regža ar zaudējumu noslēguši Klāgenfurtes "Major" sērijas pamatturnīru. Latvieši ar rezultātu 0-2 (15:21, 11:21) piekāpās kanādiešiem Čeimam Šalkam un Benam Saktonam. Pēc tam sekoja arī zaudējums izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā - trīs setos pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu.