Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lece/Kravčenoka pārliecina Ventspils EEVZA posmā, Regža/Šmēdiņš klūp

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lece/Kravčenoka pārliecina Ventspils EEVZA posmā, Regža/Šmēdiņš klūp
Anastasija Kravčenoka un Alise Lece
Foto: Edgars Gulbis, sporta klubs "Nuki"

Ventspilī risinās "Ergo Open 2018" Latvijas čempionāta pēdējais posms pludmales volejbolā, kas vienlaicīgi ir arī Austrumeiropas Zonālās volejbola asociācijas (EEVZA) etaps. Pirmajā dienā vīriešu turnīra galvenie favorīti Haralds Regža un Toms Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu, taču iekļuva ceturtdaļfinālā. Sieviešu turnīra spožākās zvaigznes Alise Lece un Anastasija Kravčenoka tikmēr darbojās pārliecinošāk.

Vīriešu pamatturnīrā startēja 16 dueti. Ar pirmo numuru tika izlikti Haralds Regža un Toms Šmēdiņš, otro numuru izpelnījās baltkrievi Aleksandrs Ģedkovs un Pāvels Petruško, kuriem sekoja latvieši Rihards Finsters/Reinis Andersons (#3), mūsu Mihails Samoilovs/Matīss Gabdulļins (#4) un citi.

Turnīra galvenie favorīti Regža/Šmēdiņš pārsteidzoši zaudēja Kristapam Punculim/Arnim Reliņam (16:21, 21:11, 12:15) un A grupā finišēja otrajā vietā. B grupā triumfēja minētie baltkrievi, C grupā uzvarēja Atvars Vilde/Toms Benjavs, bet D grupā labākie bija Samoilovs/Gabduļlins.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Regža/Šmēdiņš apspēlēja Rihardu Vilmani/Ati Dandenu (21:13, 21:10) un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur 25. augustā plkst. 10.00 spēkosies ar Samoilovu/Gabduļlinu. Rīt notiks arī pusfināli un medaļu mači.

Sieviešu pamatturnīrā startēja 8 dueti. Ar pirmo numuru tika izliktas Alise Lece un Anastasija Kravčenoka, otro numuru izpelnījās mūsu Varvara Brailko un Anete Namiķe, kurām sekoja Agnese Caica/Ginta Vedļa (#3), baltkrievietes Viktorija Sekretova/Jeļizaveta Čabaja (#4), latvietes Vanesa Grosberga/Kristīne Briede (#5) un citas.

B grupā uzvarēja lietuvietes Vlada Oganauskiene un Svetlana Bekisa-Sturo, bet Brailko/Namiķe pārsteidzoši zaudēja visos trijos mačos un netika tālāk. Galvenās favorītes Lece/Kravčenoka guva tikai uzvaras un triumfēja A grupā, iekļūstot pusfinālā, kas ieplānots 25. augustā plkst. 11.40.

Izmantotie resursi:
Women - Ventspils EEVZA
Men - Ventspils EEVZA