Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka sāk Ķīnā un sakauj principiālās amerikānietes

Graudiņa/Kravčenoka sāk Ķīnā un sakauj principiālās amerikānietes
Anastasija Kravčenoka, Tīna Graudiņa, Sāra Sponsila. Foto: worldtour.2019.fivb.com

Ķīnas dienvidaustrumu pilsētā Dziņdzjanā sācies Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pamatturnīrs, kur iespējams nopelnīt vērtīgus punktus Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā. Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pirmajā mačā pārspēja rangā augstāk esošās amerikānietes Kelliju Kleizu/Sāru Sponsilu (2-0) un 24. maijā plkst. 3.50 turpinās ar cīņu par pirmo vietu grupā.

Kā ja ziņots, pagājušajā nedēļā Graudiņa/Kravčenoka ieguva 17.vietu Brazīlijas posmā. Pēc tam bija vajadzīgas vismaz 40 stundas, lai nokļūtu sacensību norises vietā Ķīnā. Dziņdzjanā dzīvo vairāk nekā miljons cilvēku, taču tur tā skaitās neliela pilsēta. Latvijas dueta pirmās spēles laikā solīja 25 grādus un nelielu vēju. Ķīnas specifika ir smacīgums, kas iebraucējiem sagādā grūtības.

Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka tagad izsētas ar 24. numuru un ir H grupā. Te nonākušas arī mājinieces Faņa Vana/Sinji Sja (#8), amerikānietes Kellija Kleiza/Sāra Sponsila (#9) un austrietes Lena Plesjučniga/Katarīna Šicenhefere (#25).

Dziņdzjanā pirmais mačs pret amerikānietēm - NCAA divkārtējā čempione Kellija Kleiza pērn absolvēja Graudiņas pārstāvēto Dienvidkalifornijas Universitāti (USC), savukārt šī gada absolvente Sāra Sponsila ir divkārtējā čempione UCLA sastāvā. Tādējādi šīs pretinieces bija visai principiālas. Kleiza instagramā atklāja, ka no Brazīlijas līdz Ķīnas posmam ceļoja 46 stundas.

Starta seta sākumā Latvijas duets nonāca iedzinējos - 2:5 un 3:7. Graudiņas eiss deva 5:7, pēc saspringtas izspēles arī nākamais punkts mūsējām. Kravčenoka iesita, panākot 10:10, arī nākamā izspēle izvērtās mums pozitīva - 11:10. Pēc atelpas Kravčenoka vēlreiz precīza (12:10), bet tad trīs punkti pretiniecēm. Sponsila netrāpīja - 16:16. Visu laiku bija jāservē pa mazo Sponsilu, tomēr Graudiņa izmēģināja garo Kleizu, veiksmīgi - 18:17. Mača iespaidīgākā epizode: pēc garākās amerikānietes serves bumba skāra tīklu, jūrmalniece tomēr kaut kā uzņēma, mūsējās ar lielām mokām dabūja pāri, daugavpiliete palika pie tīkla, taču 10cm garākās Kleizas uzbrukums atdūrās pret Kravčenokas bloku (20:18). Daugavpiliete ar netveramu belzienu "devītniekā" noformēja 21:19.

Nākamā seta sākumā cerīgi - 4:1 un 7:3. Kleiza mēģināja aizmānīt uz tuvo stūri, taču garām (9:4), pēc mūsu nākamā punkta amerikānietēm bija vajadzīgs sākotnēji neplānots laiks pārdomām. Turpinājumā pretinieces mazliet pietuvojās, tehniskais pārtraukums pie 12:9. Jūrmalniece uzservēja pa Kleizu, bet garā amerikāniete izsita autā (14:9), savukārt pēc tam Graudiņa trāpīja - 15:9. Graudiņa paņēma aizsardzībā un izpildīja saīsināto sitienu (18:11). Kravčenoka sarūpēja 19. punktu, bet pēc Graudiņas bloka jau 20:15. Tādējādi pārsteidzoši viegla uzvara otrajā setā - 21:16.

24. maijā plkst. 3.50 būs cīņa par pirmo vietu grupā, pretī stāsies austrietes Lena Plesjučniga/Katarīna Šicenhefere.

.

Atgādinām, ka NCAA pēdējo divu gadu čempiones Nikola Maknamara/Megana Maknamara (Kanāda) pagājušajā nedēļā debitēja 4* posma pamatturnīrā un pārsteidzoši apspēlēja pašreizējās Eiropas čempiones Sannu Keizeri/Madeleinu Mepelinku no Nīderlandes (2-1), savukārt nākamajā spēlē pieveica spēcīgās vācietes Sandru Itlingeri/Šantālu Laburēru (2-0) un izcīnīja pirmo vietu grupā. Ķīnas posma kvalifikācijas izšķirošajā mačā kanādiešu dvīnes vakar zaudēja mazpazīstamām ukrainietēm (0-2) un netika pamatsacensībās.

Izmantotie resursi:
worldtour.2019.fivb.com
bvbinfo.com


, 2019-05-23 08:29, pirms 5 gadiem
Necerēti labs sākums, aklimatizācija latvietēm nekaitē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-23 09:54, pirms 5 gadiem
Strīms nav redzams kaut kur?
, 2019-05-23 10:15, pirms 5 gadiem
Kravčenoka pie Graudiņas NCAA būtu All-Star, tā kā uzvara nav liels pārsteigums.
, 2019-05-23 10:37, pirms 5 gadiem
cikos naakamaa speele?
, 2019-05-23 10:49, pirms 5 gadiem
11:00
Pre-match - P. Gao/Y. Li-Plavins/Tocs - Jinjiang

meitenes turpina rītdien
, 2019-05-23 11:48, pirms 5 gadiem
, 2019-05-23 12:45, pirms 5 gadiem
Video - https://www.youtube.com/watch?v=a9R... - Gaudiņa un Kravčenoka pret ASV
Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis. Foto: LVS

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas turnīrā "play-off" pirmajā kārtā zaudē Badingera duetam

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs sestdien Ķīnā cieta zaudējumu profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas turnīra "play-off" pirmajā kārtā.
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.