Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: CEV

Ceturto uzvaru Eiropas čempionātā pludmales volejbolā izcīnījuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši astotdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja poļus Mariušu Prudelu un Jakubu Šalankjeviču, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Samoilovs un Šmēdiņš grupu turnīru aizvadīja nestabili, bet tomēr spēja uzvarēt savā grupā, iekļūstot astotdaļfinālā. Bija vien jācer, atpūta latviešiem nākusi par labu. Viņu pretinieki poļi Mariušs Prudels un Jakubs Šalankjevičs šodien aizvadīja ļoti grūtu spēli pirmajā kārtā, ar 2-1 (21:14, 18:21, 15:8) pārspējot francūžus Tjersī un Gotjē-Ratu un tiekot pie otrā panākuma turnīrā. Pret katru atsevišķi, bet jo īpaši Prudelu abi latvieši spēlējuši ļoti daudz, bet šādā sastāvā abi dueti tikās pirmo reizi.

No spēles sākuma latvieši centās spēlēt aktīvi aizsardzībā, pieķerot pāris bumbas blokā, bet ar to bija par maz, lai iegūtu lielāku pārsvaru. Tad centieni deva rezultātu, latviešiem uz brīdi izvirzoties vadībā ar divu punktu pārsvaru (5:3). Poļi uzreiz atspēlējās, bet tam sekoja Latvijas dueta izrāviens. Poļi vairāk kļūdījās, nekā latvieši paši guva punktus, bet rezultāta starpība bija komfortabla (9:5). Pēc neilga laika Samoilovs prasmīgi nospēlēja pie tīkla, palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem, kas poļiem lika ņemt pārtraukumu (12:7).

Pēc tehniskā pārtraukuma Šalankjevičs atspēlēja bumbu aizsardzībā un sadeldēja deficītu līdz trīs punktiem (10:13). Uzreiz bija iespēja atspēlēt vēl vienu, bet Šmēdiņš likvidēja briesmas. Neprecīzas serves nedeva iespēju atjaunot vismaz piecu punktu pārsvaru. Poļiem ar servēm veicās labāk. Samoilovs vienu uzņēma slikti, pārejošo bumbu nokārtojot pretiniekiem. Polijas duets turpināja izrāvienu, panākot izlīdzinājumu pēc Šalankjeviča darbībām aizsardzībā (16:16). Pēc pārtraukuma poļi neizmantoja iespēju izvirzīties vadībā. Tā vietā latvieši guva divus punktus pēc kārtas, kad Šmēdiņš bloķēja pretinieku uzbrukumu. Latvijas duets noturēja vajadzīgo pārsvaru un uzvarēja setu ar 21:19.

Otrā seta ievadā poļi bija nobrieduši revanšam. Šmēdiņš netika galā ar Prudela servēm, kas beidzās ar latviešu nonākšanu iedzinējos ar 1:5. Uzreiz sekoja pārtraukums. Pēc tā poļi neizmantoja iespēju, sitot bumbu spēcīgi autā. Prudelam un Šalankjevičam regulāri izdevās tikt pie bumbām aizsardzībā, bet ne tās pārvērst punktos. Šmēdiņam izdevās revanšēties par neveiksmīgo seta sākumu, ar divām lieliskām servēm un pretinieku kļūdu uzbrukumā rezultātam kļūstot neizšķirtam (7:7). Prudels uzreiz atjaunoja divu punktu pārsvaru, bloķējot Samoilovu, bet pirms tehniskā pārtraukuma Šalankjevičs vēlreiz lieliski nospēlēja aizsardzībā - 12:9.

Samoilovs un Šmēdiņš nonāca iedzinējos arī ar četru punktu deficītu, bet īsā laikā to sadeldēja līdz minimumam (13:14), kad pārliecinoši pie tīkla nospēlēja Samoilovs. Uzreiz bija iespēja arī panākt neizšķirtu, bet ar piekto piegājienu izspēlē poļi tika pie punkta. Ko neizdevās paveikt tad, to Šmēdiņš paveica neilgi pēc tam (15:15). Nu jau iniciatīva bija latviešu rokās, kuri to izmantoja pēc pilnas programmas. Šalankjevičs izsita bumbu autā divas reizes pēc kārtas, dodot latviešiem divu punktu pārsvaru. Vēl bija iespēja izglābties, bet tā palika nerealizēta. Šmēdiņš ar bloku panāca trīs mačbumbas, no kurām otrā tika izmantota - 2-0 (21:19, 21:18).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš iekļuvuši ceturtdaļfinālā, kas solās būt sevišķi grūts, jo pretī stāsies mājinieku favorīti Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens. Ar otro numuru izliktie nīderlandieši šajā Eiropas čempionātā arī nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu un pēc vairāku spēcīgu konkurentu negaidītās izstāšanās kļuvuši par vieniem no galvenajiem favorītiem uz titulu. Ceturtdaļfināls Hāgā paredzēts rīt, plkst. 18:00.

     [+] [-]

, 2018-07-20 22:39, pirms 6 gadiem
Nu ko, rīt 18:00 cīņa par zeltu! Lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-20 22:41, pirms 6 gadiem
Ar otro numuru izliktie nīderlandieši šajā Eiropas čempionātā arī nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu un pēc vairāku spēcīgu konkurentu negaidītās izstāšanās kļuvušu par vieniem no galvenajiem favorītiem uz titulu

KOOO? Kāds labi savilcies jau šovakar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-21 15:23, pirms 6 gadiem
Kur lai redz laivā???