Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jursonei un Oltei, kā arī Caicai un Liepiņlauskai otrās neveiksmes

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jursonei un Oltei, kā arī Caicai un Liepiņlauskai otrās neveiksmes
Inese Jursone un Ance Olte
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jūrmalā notiekošajā Eiropas čempionātā pludmales volejbolā otro zaudējumu piedzīvoja Inese Jursone un Ance Olte, kuras trīs setu duelī ar 19:21, 21:13 un 14:16 piekāpās Valentīnai Davidovai un Jevgeņijam Ščipkovai no Ukrainas. Mača noslēgumā pievīla sniegums serves uzņemšanā. Tāpat zaudējumu piedzīvoja Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska, kuras ar 12:12 un 19:21 piekāpās duetam no Krievijas.

Inese Jursone un Ance Olte

Inese Jursone un Ance Olte dueli pret Ukrainas volejbolistēm Valentīnu Davidovu un Jevgeņiju Ščipkovu sāka ar cīņu punkts punktā, līdz pretiniecēm izdevās izrāviens – 7:4. Tomēr no nākamajiem pieciem punktiem mājinieces paņēma četrus, panākot izlīdzinājumu. Komandas arī turpinājumā bija vienu divu punktu attālumā, un pēc Latvijas dueta izvirzīšanās vadībā ukrainietes paņēma pārtraukumu. Tas deva rezultātu – divi bloki pret Olti, un 19:21 mūsējām.

Arī otrajā setā abas komandas demonstrēja sīvu cīņu, taču izšķirošo izrāvienu izdarīja Jursone un Olte. Veiksmīgs seta vidus ļāva panākt 13:10, turklāt Jursone pieņēma lēmumu sist no pirmās piespēles. Lēmums bija neveiksmīgs, pretinieces samazināja deficītu, bet tas arī bija viss – 21:13, un dueļa uzvarētājs bija jānoskaidro trešajā setā.

Protams, arī noslēdzošais sets neizbēga no saspringtās cīņas. Latvijas duets guva trīs no pirmajiem četriem punktiem, ātri iegūstot vadību, bet to palielināt nesanāca. Olte demonstrēja plašu uzbrukuma arsenālu, te sitot spēcīgi, te izmantojot viltīgu māņu sitienu, un Ukrainas volejbolistēm atbildes nebija, līdz latvietes sitiens atdūrās blokā – 10:10. Neveiksmīga uzņemšana deva pretiniecēm mačbumbu, mūsējās izmantoja pārtraukumu, tomēr piekāpās ar 14:16.

"Viens no sāpīgākajiem zaudējumiem – trešajā setā bijām vadībā ar 13:11, turklāt mačs par iziešanu no grupas. Ļoti sāpīgi. Izdarījām visu, ko treneris teica, izpildījām uzdevumus. Galotne parādīja, kurai komandai ir lielāka pieredze," pēc neveiksmes sacīja Jursone. Latvijas duetam šovakar priekšā cīņa ar Krievijas sportistēm. "Zinu viņu spēles stilu, noteikti, ka varam cīnīties. Te nav komandu, ar kurām nevarētu cīnīties. Nespēlējam augstākajā līmenī, bet ar spēcīgākajām komandām varam spēkoties."

Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska

Agnesei Caicai un Ilzei Liepiņlauskai spēkošanās ar Krievijas duetu Jekaterinu Birlovu un Nadeždu Makroguzovu sagādāja lielas grūtības. Latvijas duetam vairākas reizes izdevās efektīgi uzbrukumi, tomēr aizsardzība izrādīt pretestību neļāva. Sāncenses aizbēga ievadā, turēja pārsvaru un pirmo setu uzvarēja ar 21:12.

Ja otrajā setā laukuma saimniecēm izdevās demonstrēt nopietnāku pretestību, uzvarot arī vairākās garajās izspēlēs, tikt pie panākuma tomēr neizdevās. Birlova un Makroguzova atradās divus trīs punktus priekšā, un pārsvaru pārvērta divu setu uzvarā – 21:19. Latvietēm tas bija otrais zaudējums tikpat cīņās.

Latvijas pāru kalendārs 17. augustā

LaiksSpēleRezultāts
9:00Jursone/Olte – Davidova/Ščipkova (Ukraina)19:21; 21:13; 14:16
9:50Caica/Liepiņlauska – Birlova/Makroguzova (Krievija)12:21; 19:21
10:40Lece/Ozoliņa – Švaigere/Šicenhefere (Austrija)
11:30Kravčenoka/Graudiņa – Kolosinska/Gruščinska (Polija)
12:20Solovejs/T.Šmēdiņš – Zaidls/Vinters (Austrija)
14:00Regža/Pļaviņš – Losjaks/Kantors (Polija)
15:00Samoilovs/Šmēdiņš – Bēlers/Kratigers (Šveice)
16:00Jursone/Olte – Moisejeva/Sirceva (Krievija)
17:00Caica/Liepiņlauska – Lunde/Ulveseta (Norvēģija)
18:00Lece/Ozoliņa – Dumbauskaite/Povilaitīte (Lietuva)
19:00Kravčenoka/Graudiņa – Glencke/Grosnere (Vācija)