Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Graudiņa un Samoilova Dohā - koka medaļa ar OS ceļazīmes nokrāsu

Jānis Celmiņš

Viedoklis: Graudiņa un Samoilova Dohā - koka medaļa ar OS ceļazīmes nokrāsu
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Volleyball World

Latvijas vadošais dāmu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova aizvadītajā nedēļā aizvadīja ļoti labu “Beach Pro Tour Elite 16” turnīru Dohā, izcīnot ceturto vietu. Koka medaļa ar Parīzes olimpisko spēļu nokrāsu – tieši tā, ar izcīnīto ceturto vietu mūsu dāmas, praktiski, garantēja sev ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Kad gada sākumā runāju ar Graudiņas un Samoilovas treneri Damjanu Vojtašiku, viņš pauda, ka komanda par 99 procentiem kvalificējusies Parīzes olimpiskajām spēlēm. Tobrīd nešķita, ka viss būs tik vienkārši, jo zināms, ka olimpiskās sezonas ierasti ir nervozas, saspringtas un kvalifikācijas punktu krāšana vieglu pastaigu nesola. Turklāt aizvadītais gads Graudiņai un Samoilovai nebija pats veiksmīgākais.

Gada pirmajam turnīram mūsu meitenes bija sagatavojušās tiešām labi. Lielākoties trenējoties pludmales centrā “Ruukki” (Rīgā) un pirms došanās uz Dohu uz pāris nedēļām iegriežoties Tenerifē, kur atklāts jauns pludmales volejbola treniņu centrs, mūsu meitenes jaunās sezonas startam bija gatavākas par gatavām. Jā, turnīra noslēgumā ceturtā vieta, kas bieži tiek uzskatīta par nepatīkamu rezultātu, taču šoreiz ir vairāki pozitīvi “bet”, ļoti svarīgi “bet”.

Pārliecinoši pārvarējušas kvalifikāciju, pamatturnīrā Tīna un Anastasija iekļuva apakšgrupā ar trim komandām, kuras līdz šim tūrē apspēlēt nebija izdevies. Pretiniekos Sjue/Sja (Ķīna), Ludviga/Lipmane (Vācija) un Vilkersone/Humana-Paredesa (Kanāda). Ja ar pirmajām divām komandām savstarpējo spēļu bilance līdz šim bija vien 0-1, tad pret kanādietēm 0-3… Tā nu sanāca, ka šajā turnīrā Latvijas komanda nodzēsa visas trīs nullītes. Vispirms tika apspēlētas ķīnietes, bet pēcāk arī vācietes un kanādietes. Būtiski, ka šajās cīņās nebija novērojama tādas epizodes, kurās mūsu meitenes iekristu bedrēs un netiktu no tām ārā. Neslēpsim, aizvadītajā sezonā tādas bija. Lai gan turnīra turpinājums latvietēm tik veiksmīgs tomēr nebija, un nācās palikt bez tik ļoti kārotā cēlmetāla, ceturtajai vietai ir gan taustāms labums (tik ļoti nepieciešamie reitinga punkti), gan psiholoģiskais ieguvums (apspēlētas trīs līdz šim neuzvarētas komandas). Tik vērtīgie reitinga punkti mūsu meitenēm turpmākajos “Elite 16” turnīros ļaus startēt bez dalības kvalifikācijas sacensībās, bet uzvaras pār līdz šim neuzvarētajām pretiniecēm tik ļoti noderīgo pārliecību, ka neizvaramu pretinieku nav.

Pasaules vadošo duetu vidū šobrīd atlikusi vairs tikai viena komanda, kuru Graudiņai un Samoilovai nav izdevies apspēlēt. Ar šveicietēm Anuku Veržu Deprē un Esmī Bobneri latvietes spēlējušas tikai reizi un vienīgajā mačā piedzīvota neveiksme.

Pēc Dohas turnīra atjaunotais Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas reitings šo rindu publicēšanas brīdī vēl publicēts nav, taču diezgan droši var teikt, ka Latvijas dāmu pludmales volejbols Parīzē pārstāvēts būs (vēl gan jāsagaida Latvijas Olimpiskās komitejas lēmums par došanos vai nedošanos uz OS). Reitinga punktu skaitīšanai punkts tiks likts vien 9. jūnijā, kad arī no iepriekšējā šo rindu autora teikuma varēsim svītrot vārdu “diezgan”.

Dohā Graudiņa un Samoilova atzīmējās arī statistikas ailēs. Graudiņa kļuva par labāko punktu guvēju, otro labāko uzbrucēju, otru labāko bloķētāju, kā arī labāko servētāju. Samoilova tikmēr izcēlās kā labākā aizsardzības spēlētāja, kā arī otra labākā servētāja.

P.S. Acīgākie Sportacentrs.com lietotāji acīgi pamanījuši, ka arī itālietes no Tīnas un Anastasijas rokas krita pirmo reizi. Taisnība, arī viņas apspēlētas!

  +1 [+] [-]

, 2024-03-11 16:25, pirms 2 mēnešiem
Lai komandai veicas! Šķiet 2. kārtas itālietes arī nebija uzvarētas iepriekš. Šoreiz 21-19, 21-13.

     [+] [-]

, 2024-03-11 17:44, pirms 2 mēnešiem
grego rakstīja: Lai komandai veicas! Šķiet 2. kārtas itālietes arī nebija uzvarētas iepriekš. Šoreiz 21-19, 21-13.
Taisnība par itālietēm.