Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Vojtašiks: “Meitenēm jākļūst mentāli spēcīgākām”

Jānis Celmiņš

Vojtašiks: “Meitenēm jākļūst mentāli spēcīgākām”
Damjans Vojtašiks kopā ar Tīnu Graudiņu un Anastasiju Samoilovu. Foto: Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbola dueta Tīnas Graudiņas un Anastasijas Samoilovas treneris polis Damjans Vojtašiks sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka starpsezonā tiks strādāts pie dažādām tehniskām lietām, taču pirms olimpiskās sezonas komandai arī jākļūst mentāli spēcīgākai.

Graudiņas un Samoilovas treneris ar komandu strādā jau kopš 2022. gada septembra, un šogad pirmo reizi kopā ar komandu apmeklēja Trīs zvaigžņu balvas ceremoniju, kurā pludmales volejbola duets tika nosaukts par aizvadītā gada "mazo komandu". Treneris pēc pasākuma atklāja, ka izbaudījis to, taču pārējo sportistu sniegumam sekojis maz, dzirdējis un sekojis vien basketbola un hokeja izlasēm. Arī par Tīnas un Anastasijas konkurentiem nominācijā “Gada sporta mazā komanda” neko daudz nav zinājis, vien to, ka konkurence bijusi sīva.

Lūgts paraksturot aizvadīto gadu mūsu meiteņu izpildījumā, treneris teic īsi: “Mūsu lielais mērķis ir Parīzes olimpiskās spēles, tām pakārtots viss.” Viņš neslēpj, ka 2023. gads nav bijis viegls, taču pauž prieku par sezonas nogali. “Mūsu mērķis olimpiskajā reitingā bija labāko desmitnieks, šobrīd esam devītajā vietā. Es teiktu, ka 99% mēs esam kvalificējušies olimpiskajām spēlēm, taču šajā brīdī šis viens procents paliek. Matemātiski mēs esam ļoti labās pozīcijās. Neesam apmierināti ar sasniegto aizvadītā gada Eiropas čempionātā (9. vieta), mēģināsim reabilitēties šajā gadā. Bijām uz pjedestāla vairākos turnīros, pasaules čempionāta 1/8 finālā zaudējām vēlākajām pasaules čempionēm. Man gribētos domāt, ka sezonas laikā progresējām,” teic treneris.

“Mums ir sagatavošanās plāns, kura ietvaros katrai no meitenēm ir savi individuālie uzdevumi, kā arī komandas kopējie uzdevumi. Piemēram, mums jāstrādā pie risinājumiem punktu gūšanā pie pretinieku serves, meitenēm jānostabilizē jau esošās lietas, kā arī jākļūst vēl daudzpusīgākām. Tāpat milzu rezerve mums ir punktu gūšanā pēc aizsardzībā nospēlētajām bumbām. Tāpat meitenēm jākļūst mentāli spēcīgākām. Aizvadītajā gadā zaudējām ļoti daudz trīs setu spēļu. Precīzi nepateikšu, bet no 11 vai 12 trīs setu spēlēm, mēs spējām uzvarēt tikai trīs… Te ir milzu rezerve,” uzskata treneris.

Skaidrs, ka šogad galvenais dueta starts būs Parīzē, taču ne mazāk svarīgi būs labi nostartēt Eiropas čempionātā, kas kalendāri tiek plānots pavisam īsi pēc Parīzes. “Līdz olimpiskajām spēlēm mums ir plāns startēt deviņos turnīros. Plānos ir četri “Elite 16” un, visticamāk, pieci “Challenge” turnīri,” atklāj treneris.

Janvārī un februārī duets lielākoties trenēsies Latvijā. Paredzēts, ka vides maiņas nolūkos komanda dosies uz Poliju, kur nedēļu trenēsies kopā ar Polijas vadošajām komandām, bet pēcāk Latvijā viesosies Lietuvas vadošais duets Pauļikiene / Raupelite. Pirmais Graudiņas un Samoilovas turnīrs 2024. gadā būs “Elite 16” sacensības Dohā, bet īsi pirms tā Tīna un Anastasija aizvadīs treniņnometni Tenerifē.

Graudiņa un Samoilova 2023. gadā guva 4. un 5. vietas “Elite16” turnīros, kā arī 1. un 3. vietu “Challenge” sacensībās. Tāpat izcīnīts Eiropas “Queen of the beach” statuss.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-19 14:59, pirms 3 mēnešiem
Anastasija ir TIK skaista.....

     [+] [-]

, 2024-01-19 15:11, pirms 3 mēnešiem
Calvin rakstīja: Anastasija ir TIK skaista.....
šajā bildē

     [+] [-]

, 2024-01-19 15:32, pirms 3 mēnešiem
Calvin rakstīja: Anastasija ir TIK skaista.....
Silikons viņai piestāv

  -1 [+] [-]

, 2024-01-19 17:54, pirms 3 mēnešiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Silikons viņai piestāv
Tīna beigs karjeru un ieliks 4. izmēru.

  +4 [+] [-]

, 2024-01-19 18:32, pirms 3 mēnešiem
Tā kā supermodeles.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-19 19:14, pirms 3 mēnešiem
treneris labi redz, kur jāveic uzlabojumus.

     [+] [-]

, 2024-01-19 21:44, pirms 3 mēnešiem
grego rakstīja: treneris labi redz, kur jāveic uzlabojumus.
Tu to par silikonu?

  +1 [+] [-]

, 2024-01-20 08:46, pirms 3 mēnešiem
Ha, ha

  +1 [+] [-]

, 2024-01-20 09:46, pirms 3 mēnešiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Silikons viņai piestāv
kur ta ielikusi? sejā?