Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eksperts vērtē Nāciju kausa izlozi un Latvijas izlašu izredzes

Jānis Celmiņš

Eksperts vērtē Nāciju kausa izlozi un Latvijas izlašu izredzes
Andris Krūmiņš. Foto: Facebook.com

13. jūnijā Majoru pludmalē sāksies CEV Nāciju kausa finālturnīrs. 16. jūnija pēcpusdienā būs jāiegūst pirmā vieta, lai izcīnītu pēdējo kvotu uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Portāls Sportacentrs.com šodien uzrunāja bijušo volejbolistu, šobrīd pludmales volejbola treneri Andri Krūmiņu, lai izvērtētu izlozes rezultātus, kā arī uzklausītu viņa prognozes, kā turnīrā varētu veikties Latvijas izlasēm.

Latvijas vīriešu izlasi veido Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots un Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis, savukārt Latvijas sieviešu izlases sastāvā ir Anija Ozoliņa/Anete Namiķe un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa.

Mūsu sieviešu izlase turnīra apakšgrupā cīnīsies pret lietuvietēm un ukrainietēm, savukārt vīriešu izlases oponenti būs beļģi un zviedri, kas uzskatāma par teicamu izlozi. “Džekiem apakšgrupu izlozi labāku vēlēties nevarējām. Manuprāt, CEV rangs līdz galam neatspoguļo patieso spēku samēru, un gribētos teikt, ka mūsu vīru izlasei apakšgrupā trāpījušās divas vājākās pretinieces,” saka Andris Krūmiņš.

Par vīriešiem…

Turnīra izspēles sistēma paredz, ka izslēgšanas spēļu 1. kārtā (ceturtdaļfinālā) D grupas divām labākajām komandām būs jācīnās ar B apakšgrupas (vīru turnīrā Vācija, Francija, Lietuva) divām spēcīgākajām izlasēm. “Vāciešiem ir divas ļoti labas komandas, viņiem būtu jāuzvar B apakšgrupā, ko arī prognozēju. Lietuvai ir divas līdzvērtīgas komandai, bet Francijai viena tomēr nedaudz vājāka. Šajā pārī leiši var uzvarēt, ja viss nonāks līdz “zelta setam”. Tieši Lietuva vai Francija varētu būt mūsu pretiniece izslēgšanas spēļu 1. kārtā, Latvijai gan vēl būs jāuzvar abas savas pirmās pretinieces, kas nebūs viegli, bet būtu jāizdara. Visu cieņu Bedrītim ar Rinkeviču, bet, manuprāt, smagumu uz saviem pleciem nāksies iznest Pļaviņam ar Fokerotu,” teic Krūmiņš.

Viņam arī nav šaubu, ka “zelta seta” vajadzības gadījumā, to spēlēt jādod Mārtiņam ar Kristianu (lēmums būs jāpieņem izlases trenerim Arnim Reliņam). “Ja otrā komanda būtu Jānis Šmēdiņš un Edgars Točs, tādā gadījumā risinājumi varētu būt dažādi – Pļaviņš/Šmēdiņš vai Pļaviņš/Točs, varbūt vēl kāds virknējums, bet šobrīd es neredzu citus variantus kā Pļaviņš/Fokerots. Mārtiņa pieredze “zelta setā” būs nepieciešama, un bloķētāju konkurencē Kristians šobrīd ir galvas tiesu pārāks par pārējiem,” skaidro vairakkārtējais Latvijas čempions, kurš šobrīd ir Latvijas dāmu izlases otrās komandas Marta Ozoliņa / Luīze Skrastiņa dueta treneris.

Vīru turnīrā par “nāves grupu” Krūmiņš nodēvē C apakšgrupu, kurā cīnīsies Norvēģija, Šveice un Polija, bet galveno favorītu statusu cīņā par Parīzes OS ceļazīmes iegūšanu atdod Vācijai, Šveicei un Austrijai. Šīm izlasēm spēcīgas ir divas komandas, pārējām izlasēm ir izteiktāki pirmie numuri, uzskata Krūmiņš. Vaicāts, kāpēc netiek minēti poļi, Krūmiņš atbild īsi: “Es viņiem neredzu iespējas pārvarēt apakšgrupu turnīra barjeru.”

Par sievietēm…

“Latvijai izloze ir ļoti laba. Ideālais variants pēc spēku samēra būtu, ja Ukrainas vietā mēs dabūtu beļģietes, bet kopumā šī ir spēlējama grupa. Latvijai ir labas iespējas izkļūt no grupas, pat kā pirmajām. Vienlaikus gan jāsaka, ka mūsu meitenes tik pat labi var palikt arī trešās. Pieredzes mūsu meitenēm nav daudz, tāpēc būs ļoti interesanti. “Zelta setos”, turklāt dāmu konkurencē var notikt dažādi brīnumi,” uzskata Krūmiņš.

Dāmu turnīrā nav neviena izteikta “nāves grupa”. “Manuprāt, galvenās favorītes turnīrā ir somietes. Somijai ir izteikts pirmais pāris (Ahtiainena / Lahti), kas var apspēlēt visas komandas vienatnē, tai skaitā uzvarēt “zelta setus”. Spēcīga būs Austrijas izlase, kurai ir divi līdzvērtīgi dueti. B grupā neredzu iespējas Slovēnijai, tur divas pirmās vietas sadalīs Austrija un Itālija. Gribētos, lai mūsu meitenes būtu vairāk uzspēlējušas un iekrājušas pieredzi starptautiskajā arēnā, bet ir kā ir,” teic Krūmiņš.

Ņemot vērā, ka Krūmiņš ir Ozoliņas/Skrastiņas treneris, bet izlases lietās šajā nedēļas nogalē neiejauksies, atstājot lēmumu pieņemšanu izlases galvenā trenera Sandra Andrejeva rokās, izvairīgs viņš ir atbildē par to, kam uzticēt “zelta seta” spēlēšanu, ja līdz tam nonāks. “Es uzticētos Anijai ar Aneti. Esmu par savām meitenēm, bet šoreiz jāsaka, kā ir,” saka Krūmiņš.

Vīriešu grupas

Sieviešu grupas

     [+] [-]

, 2024-06-12 13:47, pirms 6 dienām
Par meitenēm gan varena diplomātija Būšu pārsteigts, ja meičuki kaut vienu setu paņems. Ja vēl Daniela ar Līvu būtu, tad būtu kādas cerības, bet nu LVF paši savā supersarežģītajā nolikumā sapinās.

Jāni, kas notiek, ja visām trim komandām apakšgrupā ir 1-1? Mazo punktu attiecība, kā parasti?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-12 14:22, pirms 6 dienām
henks77 rakstīja: Par meitenēm gan varena diplomātija Būšu pārsteigts, ja meičuki kaut vienu setu paņems. Ja vēl Daniela ar Līvu būtu, tad būtu kādas cerības, bet nu LVF paši savā supersarežģītajā nolikumā sapinās.

Jāni, kas notiek, ja visām trim komandām apakšgrupā ir 1-1? Mazo punktu attiecība, kā parasti?
Ja divām vienādi, tad savstarpējā spēle
Ja trim vienādi, tad mazie punkti (ieskaitot zelta setus)

     [+] [-]

, 2024-06-12 15:38, pirms 6 dienām
henks77 rakstīja: Par meitenēm gan varena diplomātija Būšu pārsteigts, ja meičuki kaut vienu setu paņems. Ja vēl Daniela ar Līvu būtu, tad būtu kādas cerības, bet nu LVF paši savā supersarežģītajā nolikumā sapinās.
Jā, Denielai ar Līvu noteikti vērtīgāk būtu šādā turnīrā uzspēlēt, bet vairāk ar skatu nākotnē, šobrīd laikam tie spēku samēri diezgan līdzīgi. Nav jau tā, ka atlasē viņas "pārbrauca" citām komandām pāri. Pareizi Krūms saka - vīriem Fokerots/Pļaviņš stabili ir galvas tiesu pārāki, bet maitenēm - ej nu sazini, kāda diena iekrīt :-)