Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Skaidrojam: izspēles kārtība Nāciju kausa finālposmā Jūrmalā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skaidrojam: izspēles kārtība Nāciju kausa finālposmā Jūrmalā
Mārtiņš Pļaviņš, Kristians Fokerots, Ardis Bedrītis, Artūrs Rinkevičs. Foto: Latvijas Volejbola federācija

13.-16. jūnijā Majoru pludmalē risināsies CEV Nāciju kausa finālturnīrs, kur tiks sadalītas pēdējās ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Šajā turnīrā sacentīsies pludmales volejbola izlases, līdz ar to būs īpaša izspēles kārtība. Sacensības pārraidīs LTV7 un TV4.

Jūrmalā jāiegūst pirmā vieta, lai izcīnītu pēdējo kvotu uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Uz galda ir divas ceļazīmes - vīriešiem un sievietēm.

Šeit piedalīsies 12 spēcīgākās vīriešu izlases un 12 labākās sieviešu izlases (katrā divi dueti), kurām vēl nav divu olimpisko kvotu. Jau iepriekš kvalificējās rīkotājvalsts, pasaules čempioni/-es un labākie dueti pēc olimpiskās atlases ranga, tostarp Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.

Jūrmalā drīkst startēt tikai tie dueti, kuri nekvalificējās pēc olimpiskās atlases ranga.

Šajā turnīrā cīnīsies arī Latvijas vīriešu izlase (Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots, Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis) un Latvijas sieviešu izlase (Anija Ozoliņa/Anete Namiķe, Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa).

Nāciju kausa finālturnīrs ir līdzīgs Kontinentālajam kausam, kas risinājās iepriekšējā olimpiskajā ciklā. Atšķirības - tagad vispirms būs spēles grupā; otrais duets cīnīsies pret otro un pirmais pret pirmo; neizšķirta gadījumā tiks spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem.

Attiecīgās izlases galvenais treneris izlemj, kuri divi spēlētāji (jebkuri no četriem) spēlēs zelta setā.

Ja grupas noslēgumā visām trijām izlasēm būs 1-1, tad vispirms skatīsies mazo punktu attiecības koeficientu savstarpējās spēlēs.

Šodien aizvadītajā izlozē 12 izlases tika izvietotas pa četrām grupām. Lai tiktu tālāk, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta. Turpinājumā notiks 1/4 fināli, pusfināli un fināls.

Izspēles sistēma

Grupu izlozē mājiniekiem bija priekšrocība - Latvijas izlase ieguva pirmo numuru D grupā un tādējādi tika pie nosacīti vājākiem pretiniekiem.

Šajā turnīrā tiks piešķirti arī ranga punkti (piemēram, pirmās vietas ieguvēji nopelnīs 600), taču nebūs naudas balvu.

Kad attiecīgā divu duetu izlase Jūrmalā izcīnīs kāroto pirmo vietu, šo olimpisko kvotu nopelnīs tikai viens duets.

Izmantotie resursi:
cev.eu

  +1 [+] [-]

, 2024-06-11 22:47, pirms nedēļas
Kad būs redzams spēļu grafiks ne tikai grupu turnīram, bet arī izslēgšanas spēļu stadijā?

     [+] [-]

, 2024-06-11 23:00, pirms nedēļas
Aldis Br rakstīja: Kad būs redzams spēļu grafiks ne tikai grupu turnīram, bet arī izslēgšanas spēļu stadijā?
Pēc grupu turnīra beigām.