Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Bedrītis un Jirgensons Irānā nesasniedz ceturtdaļfinālu un paliek devītie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bedrītis un Jirgensons Irānā nesasniedz ceturtdaļfinālu un paliek devītie
Ardis Bedrītis blokā. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Ardis Bedrītis un Mārcis Jirgensons noslēguši dalību Irānā notiekošajā Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīrā. Astotdaļfinālā latvieši trīs setu cīņā atzina Irānas dueta pārākumu.

Vakar Ardis Bedrītis un Mārcis Jirgensons aizvadīja divas spēles grupu turnīrā pret Čehijas un Irānas duetiem, ar uzvaru pirmajā spēlē un zaudējumu otrajā iegūstot otro vietu un iespēju spēlēt astotdaļfinālā. Tajā pretī stājās Džavads un Aghajani no Irānas.

Spēles sākums labāks padevās Latvijas duetam, kas veica pirmo nopietno izrāvienu (10:6). Tehniskajā pārtraukumā latvieši devās jau ar piecu punktu pārsvaru, bet pēc atpūtas Irānas duets sāka atspēlēties. Tuvojoties seta izskaņai irāņi panāca izlīdzinājumu (18:18), kā arī ieguva setbumbu pie 19:20. Bedrītis un Jirgensons aukstasinīgi guva nākamos trīs punktus, izraujot uzvaru setā ar 22:20.

Otro setu ar trīs punktu izrāvienu sāka irāņi, bet latvieši vēlreiz prata atspēlēties (5:5). Uzreiz sekoja pamatīgs kritums, kas lika nonākt iedzinējos par ar piecu punktu deficītu (9:14). Latvijas duets centās izrāpties no bedres, samazināja deficītu līdz diviem punktiem, tad atkal nonāca četru punktu iedzinējos, bet tāpat palika spēlē līdz pēdējam. Latvieši sadeldēja deficītu līdz minimumam (19:20), bet līdz galam pretiniekus šoreiz nesalauza.

Līdz ar to vajadzēja spēlēt trešo setu, kura sākumā Bedrītis un Jirgensons izvirzījās vadībā ar 3:1. Irāņi ātri pārņēma iniciatīvu un pakāpeniski pieaudzēja savu pārsvaru līdz izšķirošajiem pieciem punktiem (13:8). Latvieši vēl paspurojās pretī, sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem (11:13), bet pilnībā izlieto sasmelt nespēja, zaudējot spēlē ar 1-2 (22:20, 19:21, 12:15). Tādējādi Bedrītis un Jirgensons turnīru noslēdza devītajā vietā.