Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolistiem sezonas pirmie "eksāmeni" ASV smiltīs

Jānis Celmiņš

Latvijas pludmales volejbolistiem sezonas pirmie "eksāmeni" ASV smiltīs
Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Pirmās spēles Fortloderdeilas (ASV) “Major Series” turnīra pamatsacensībās šodien aizvadīs Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Abi mūsu dueti šodien aizvadīs pa diviem mačiem katrs, bet rīt izspēlēs trešās apakšgrupu cīņas.

Jau ziņojām, ka otrdienas pievakarē turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Rihards Finsters un Edgars Točs, atzīstot vāciešu Beneta un Davida Poņevazu pārākumu ar 0-2 (10:21, 19:21). Tādejādi turnīra pamatsacensībās cīņā dosies vien divi Latvijas dueti.

Samoilovs un Šmēdiņš iekļauti B apakšgrupā, kur cīnīsies pret Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasiļņikovu (Krievija), Mariušu Prudelu un Kačperu Kujaviaku (Polija), kā arī mājiniekiem Šonu Rozentālu un Trevoru Krabu.

Pēdējo sezonu labākais Krievijas pludmales volejbola aizsargs Vjačeslavs Krasiļņikovs šajā sezonā palicis bez sava ierastā pārinieka Konstantīna Semjonova, kurš, neskatoties uz veiksmīgo startu Rio olimpiskajās spēlēs (4. vieta), pievērsies klasiskajam volejbolam, kur spēj pelnīt krietni vien lielāku naudu. Tieši šī iemesla dēļ Krasiļņikovam nācies apvienot spēkus ar Ļaminu, kurš Rio kopā ar pieredzējušo Dmitriju Barsuku izcīnīja augsto 5.vietu. Izmaiņas piedzīvojis arī vadošais poļu pāris Fijaleks un Prudels, kuri nu startēs dažādās komandās, un jau pirmajā sezonas turnīrā abas eksaminēs Latvijas pārus. Trešā komanda, ar kuru nāksies cīnīties Samoilovam un Šmēdiņam ir ASV pāris, kurš turnīrā startē ar “wild card” – Rozentāls/Krabs.

Pirmo spēli Fortloderdeilas smiltīs Samoilovs / Šmēdiņš uzsāks plkst. 19.30, kad eksaminēs ASV duetu. Tikmēr pusstundu pirms pusnakts (plkst. 23.30 pēc Latvijas laika) Aleksandram un Jānim pretī stāsies Prudels un Kujaviaks.

Pļaviņš un Regža tikmēr cīnīsies D apakšgrupā, kur centīsies sastādīt konkurenci poļiem Gregoršam Fijalekam un Mihalam Brilam, brazīliešiem Pedro Solbergam un Guto, kā arī Šveices duetam Niko Bīleram un Marko Kratigeram.

D apakšgrupas favorīti noteikti būs brazīlieši. Pieredzējušais Pedro šosezon apvienojis spēkus ar Brazīlijas pludmales volejbola nākotnes cerību Guto, bet viņa ierastais pārinieks Evandro šosezon plāno spēlēt kopā ar citu jauno Brazīlijas uzlecošo zvaigzni Andre Lojolā Steinu. Pie veiksmīgas spēles Pļaviņš un Regža noteikti var cīnīties par izkļūšanu no apakšgrupas, jo paredzams, ka pārējo divu komandu spēki nebūs tik ievērojami.

Latvijas duetam pirmais mačs jau plkst. 16.30 (Latvijas laiks), kad pretī stāsies poļi Fijaleks / Brils, bet plkst. 21.30 latvieši sacentīsies ar Brazīlijas duetu.

Pamatturnīrā piedalīsies 32 komandas, kuras sākotnēji aizvadīs viena apļa turnīru četru komandu konkurencē grupās, bet pēcāk sekos izslēgšanas spēles, kurās cīņu turpinās 24 labākie dueti.

Video tiešraides no visiem laukumiem pieejamas "Major Series" oficiālajā mājas lapā: Swatch Beach Volleyball Major Series

B grupa

KomandasValsts
Samoilovs/ŠmēdiņšLAT
Ļamins/KrasiļņikovsRUS
Prudels/KujaviaksPOL
Rozentāls/CrabsASV

D grupa

KomandasValsts
Pedro/GutoBRA
Pļaviņš/RegžaLAT
Fijaleks/BrilsPOL
Bīlers/KratigersSUI

     [+] [-]

, 2017-02-08 12:41, pirms 7 gadiem
Paskat tik, visi SamSme grupas pretinieki ar jauniem pāriniekiem. Lai mūsējiem izdodas sezona un lai laba sadarbība!
P.s. Wild card gan diezgan neveiksmīgs SamSme iekritis.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-08 16:00, pirms 7 gadiem
Tieši tāda pati situācija kā pirms 4 gadiem. Kamēr citi meklē pāriniekus perspektīvai, mūsējie brauc tikai ar vienu mērķi - nosmelt čunguru. Rezultāta atkārtojums būs redzams atkal nākošajā olimpiādē.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-08 16:24, pirms 7 gadiem
Diemžēl mums "tirgus" ar speletajiem ir tik liels cik ir...nosauc kaut vienu, kas varetu kreilim iet bloka vai ideala varianta mainities vietām, vai Alexam aisardziba un kas atbilstu pasaules līmenim!!!

     [+] [-]

, 2017-02-08 17:32, pirms 7 gadiem
Swatch Beach Volleyball Major Series bez registresanas nevar redzet zb

     [+] [-]

, 2017-02-09 16:27, pirms 7 gadiem
Ir uzvara par Liaminu/Krasiļnikovu 2:1 (19;-15;12)
Laikam mūsējie tomēr otrie grupā paliks aiz krieviem. Jo savstarpējās spēlēs:
USA -9
LAT -5
RUS +14