Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

PČ finālā cīnīsies Numerdors/Varenhorsts un Alisons/Bruno

PČ finālā cīnīsies Numerdors/Varenhorsts un Alisons/Bruno
Reinders Numerdors un Kristians Varenhorsts
Foto: FIVB

Pasaules čempionātā pludmales volejbolā šajā pēcpusdienā noskaidrojušies tie pāri, kas cīnīsies čempionāta finālā. Spraigā pusfināla cīņā ar 2-1 uzvaru pār brazīļiem Pedro Solbergu un Evandro Oliveiru Junioru izcīnīja mājinieki Reinders Numerdors un Kristians Varenhorsts, bet otrā pusfinālā pārliecinošu uzvaru ar 2-0 izcīnīja brazīļi Alisons Cerutti un Bruno Oskars Šmits.

Līdzīgi kā sieviešu turnīrā, arī vīriešu turnīrā Brazīlijas dueti bija gatavi nodrošināt savstarpējo finālu. Ja sievietēm par šādu iespēju cīnījās trīs dueti, tad vīriem divi. Pirmajā pusfinālā Pedro Solbergs un Evandro Oliveira Juniors mērojās spēkiem ar vieniem no šī čempionāta favorītiem, mājiniekiem Reinderu Numerdoru un Kristianu Varenhorstu.

Spēli ļoti labi iesāka nīderlandieši, piespiežot pretiniekus kļūdīties. Pēc Varenhorsta sekmīgā bloka brazīļiem nekas cits neatlika kā ņemt pārtraukumu pie rezultāta 0:3. Mājinieki nebija tālu no tā, lai palielinātu rezultāta starpību, bet tā vietā zaudēja nākamos divus punktus. Brazīļi sāka spēlēt uz Numerdoru, kas ļāva panākt izlīdzinājumu (5:5). Abi dueti laukumā rādīja līdzvērtīgu sniegumu, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma neliels izrāviens padevās Solbergam un Oliveiram Junioram, kuri tajā devās pie labvēlīga rezultāta 11:10. Pēc tehniskā pārtraukuma Nīderlandes duets atjaunoja vadību, bet atkal sekoja kļūdas uzbrukumā, brazīļiem pirmo reizi tiekot pie divu punktu pārsvara (14:12). Varenhorsts gan laboja savas kļūdas ar bloku, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Izšķirošo pārsvaru īsi pirms seta beigām ieguva mājinieki, piespiežot kļūdīties Pedro Solbergu. Brazīļiem tika dota iespēja atspēlēties, bet tā netika izmantota, pirmajam setam noslēdzoties ar mājinieku uzvaru - 21:18.

Ja pirmo setu ar trīs gūtiem punktiem sāka Nīderlandes duets, tad tagad pretinieku kļūdas sagaidīja brazīļi (3:0). Scenārijs nemainījās arī pēc tam... pārtraukums mājiniekiem un pēc tam divi atspēlēti punkti. Brazīlijas volejbolisti atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet kļūdas neļāva veikt vēl lielāku izrāvienu. Drīz vien rezultāts jau bija 8:7 mājinieku labā pēc Varenhorsta bloka. Pēc tehniskā pārtraukuma ar eisu izcēlās Varenhorsts, bet uzreiz pēc tam Pedro pieskārās tīklam, kas ļāva mājiniekiem palielināt rezultāta starpību līdz trīs punktiem (13:10). Diemžēl pieredzējušais Numerdors deva brazīļiem iespēju šajā setā, divreiz kļūdoties uzbrukumā - 13:13.

Brazīlijas volejbolisti turpināja meklēt punktus pie Numerdora, kurš neizbēga no kļūdām, bet tajā pašā laikā spēlēja pietiekami stabili, lai saglabātu līdzsvaru uz tablo. Nozīmīgs faktors bija Evandro Oliveiras spēcīgā serve, kas nīderlandiešiem sagādāja ļoti lielas grūtības. Pie pirmās mačbumbas izdevās tikt mājiniekiem, jo rupju kļūdu pieļāva Pedro Solbergs, dodot Varenhorstam vieglu punktu. Atkal nostrādāja Evandro serve, kas ļāva atspēlēt divas mačbumbas un atjaunot līdzsvaru uz tablo (20:20). Ar to Nīderlandes duets tika salauzts, kas nozīmēja, ka pirmais finālists tiks noskaidrots trešajā setā - 23:21.

Trešo setu ar 3:1 izrāvienu sāka Nīderlandes duets. Drīz vien Varenhorsts uzlika kārtējo bloku šajā mačā, panākot 5:2, kas brazīļiem lika ņemt pārtraukumu. Pēc tā Evandro Oliveira atbildēja ar bloku tieši pret Varenhorstu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Pedro Solbergs deva savam pāriniekam nelielu atpūtu, dodoties blokā. Nīderlandieši negaidīja, kad pie tīkla atgriezīsies Evandro, izvirzoties vadībā ar 10:7. Brazīļi spēja atspēlēties, bet Nīderlandes duets saglabāja slidenu divu punktu pārsvaru. Tiesa vēl viens lūzums nenotika. Ar pirmo mačbumbu, piepalīdzot tiesnesim, kurš nefiksēja acīmredzamu bloka skārienu, Numerdors ar Varenhorstu izcīnīja uzvaru setā un visā mačā ar 2-1 (21:18, 21:23, 15:12), iekļūstot pasaules čempionāta finālā.

Otrajā pusfinālā tikās cits Brazīlijas duets Alisons Cerutti/Bruno Oskars Šmits un amerikāņi Nikolas Lucena/Teodors Bruners. Ja pirmajā pusfinālā nelielā favorīta statusā bija Nīderlandes duets, tad šajā mačā šāds statuss bija brazīļiem, kuri šajā pasaules čempionātā zaudējuši tikai setu. Viens sets zaudēts arī amerikāņiem, bet viņiem ceļš līdz pusfinālam bijis krietni vien smagāks.

Šīs spēles pirmās septiņas izspēles noslēdzās ar pārliecinošiem abu duetu punktu guvumiem, bet tad amerikāņiem izdevās nobloķēt Alisonu, iegūstot divu punktu pārsvaru. Tas gan ilgi tā nepalika, brazīļiem atjaunojot līdzsvaru (5:5). Mierīgā spēlē ASV duetam izdevās pretiniekus nedaudz iemidzināt un vēlreiz iegūt pat trīs punktu pārsvaru (10:7). Savu vārdu īstajā brīdī teica Alisons, tiekot pie iespējas panākt izlīdzinājumu. Divus punktus izdevās atspēlēt, bet trešajā epizodē spēki tomēr bija izsīkuši. Tehniskajā pārtraukumā vadībā devās ASV pāris (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma brazīļiem izdevās salauzt savus pretiniekus, izvirzoties vadībā ar 17:14. Lucena un Bruners bija spiesti atzīt pretinieku pārākumu, pirmajam setam noslēdzoties ar rezultātu 21:17 Alisona un Bruno labā.

Otro setu dueti iesāka tikpat līdzīgi kā pirmo, bet šoreiz pirmo izrāvienu veica brazīļi. Visu ievadīja veiksmīgā Bruno serve, bet pēc tam viņš pats noslēdza vēl divus uzbrukumus, izvirzot Brazīlijas pāri vadībā ar 7:3. Spēle pilnībā ritēja Brazīlijas dueta zīmē, amerikāņiem nespējot rast variantus, kā lauzt cīņas gaitu. Jāsaka, ka pie sešu punktu deficīta paņemtais pārtraukums bija jau par vēlu, jo atspēlēt to ar tādu spēli bija neiespējami. Turpinājumā rezultāta starpība turpināja augt, tuvojoties 10 punktu atzīmei. Ar to arī mača liktenis bija izšķirts. Alisons un Bruno izcīnīja uzvaru spēlē ar 2-0 (21:17, 21:15).

Līdz ar to svētdien, plkst. 21:00 par trešo vietu cīnīsies brazīļi Pedro Solbergs/Evandro Oliveira Juniors un ASV pludmales volejbolisti Nikolas Lucena/Teodors Bruners, bet plkst. 22:00 lielajā finālā mērosies spēkiem nīderlandieši Reinders Numerdors/Kristians Varenhorsts un Alisons Cerutti/Bruno Oskars Šmits.


, 2015-07-04 15:16, pirms 9 gadiem
Amīšiem laukumā bija rūķītis. Tāpēc bezcerīgs zaudējums.
, 2015-07-04 21:59, pirms 9 gadiem
Kas notika ar mūsējiem? Palaidu garām(((
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.