Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Eiropas spēles: peldētājs Bobrovs ar valsts rekordu 7. vietā, arī Komars septītais

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas spēles: peldētājs Bobrovs ar valsts rekordu 7. vietā, arī Komars septītais
Daniils Bobrovs
Foto: Mārtiņš Mālmeisters, olimpiade.lv

Latvijas jaunais peldētājs Daniils Bobrovs vakar 200m brasa peldējumā vēlreiz laboja valsts rekordu pieaugušajiem un izcīnīja septīto vietu Eiropas spēlēs. 50m brasa finālā Deniss Komars šodien finišēja septītais.

200 metru brasā finālā Daniils Bobrovs (17) iekļuva ar astoto labāko rezultātu (2:16.00), kas bija arī Latvijas rekords un izpildīts Riodežaneiro olimpisko spēļu B normatīvs. Finālā mūsu sportists vēlreiz laboja valsts rekordu (2:14.29) un ieguva 7. vietu. Bronzas medaļai vajadzēja vismaz 2:13.45. Uzvaru izcīnīja Krievijas sportists Antons Čupkovs.

Deniss Komars (18) šodien 50m brasa priekšsacīkstēs uzrādīja 28.89, pusfinālā peldēja vēl ātrāk (28.44) un ar sesto labāko rezultātu kvalificējās finālam, kur 28.47 deva septīto pozīciju. 50 metros uz muguras Arina Baikova (14) šorīt sasniedza 30.62 un finišēja 29. pozīcijā.

Jāpiebilst, ka Eiropas spēlēs peldēšanā vīriešiem startē 1997. gadā dzimušie un jaunāki, bet sievietēm - 1999. gadā dzimušās un jaunākas. Šādi junioru un jauniešu mači ir sava veida darvas karote Eiropas spēļu iecerētajā koncepcijā. Eiropas spēles pagaidām vēl nav iekarojušas vietu visu federāciju un sportistu kalendāros, atlētu dalība lielā mērā atkarīga no federāciju nostādnēm un sportistu plāniem saistībā ar citām sacensībām. Eiropas spēles tiek plānots aizvadīt ik pēc četriem gadiem, tās varētu kļūt par sava veida Eiropas olimpiskajām spēlēm. Piemēram, Āzijas spēles šajā reģionā nereti tiek uzskatīts par svarīgāku turnīru nekā pasaules čempionāts.

Latvijas labākais paukotājs Mihails Jefremenko (34) sacensībās ar špagu savā apakšgrupā zaudēja visos piecos mačos (4-5, 0-5, 4-5. 4-5, 2-5, 4-5), līdz ar to starp septiņiem sportistiem palika pēdējais un netika izslēgšanas spēlēs. Šajās sacensībās kopumā piedalījās 35 paukotāji, mūsējais ierindojās 33. pozīcijā.

Kā jau ziņots, jūnija sākumā Mihails Jefremenko izcīnīja 15. vietu Eiropas čempionātā. Viņš ir arī Latvijas modernās pieccīņas izlases galvenais treneris. Jefremenko audzēkne Jeļena Rubļevska 2004. gada Atēnu olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu, tolaik treneris vēl bija Ukrainas pilsonis. 2006. gadā Jefremenko tika piešķirta Latvijas pilsonība par īpašiem nopelniem.

Latvijas sportistu labākie sasniegumi Eiropas spēlēs

vietasportists (-te)disciplīna
1. (no 32)Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regžapludmales volejbols
3. (no 16)Anastasija Grigorjevabrīvā cīņa (63 kg)
4. (no 26)Aleksejs Rumjancevssmaiļošana (200m)
6. (no 8)Ruslans Sadikovskaratē (75 kg)
7. (no 124)Aleksejs Saramotinsriteņbraukšana (grupas brauciens)
7. (no 40)Gatis Smukulisriteņbraukšana (individuālais brauciens)
8. (no 17)Agate Rašmane / Lauris Strautmanisšaušana (ar pistoli no 10m komandām)
9. (no 32)Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejspludmales volejbols
9. (no 31)Tīna Graudiņa / Marta Ozoliņapludmales volejbols
10. (no 24)Armands Zvirbulisbrīvā cīņa (86 kg)
10. (no 20)Imants Lagodskisbrīvā cīņa (97 kg)
10. (no 17)Karolīna Tjapkobrīvā cīņa (48 kg)
11. (no 19)Valērija Grišānevingrošana (atbalsta lēciens)
11. (no 17)Vitālijs Kardašovsvingrošana (atbalsta lēciens)
12. (no 30)Dana Rožlapariteņbraukšana (individuālais brauciens)

Eiropas spēļu junioru un jauniešu sacensībās Latvijas labākos sasniegumus guva Daniils Bobrovs (7.), Deniss Komars (7.) un Artūrs Pesockis (8.).

Latvijas komandas sastāvs Eiropas spēlēs 2015

Badmintons: Reinis Krauklis, Ieva Pope, Kristīne Šefere

Bokss: Artūrs Ahmetovs, Mihails Pavlovs, Artjoms Ramlavs, Raitis Sinkevičs, Ņikita Vesockis

Cīņa: Češlavs Beštenis, Anastasija Grigorjeva, Alberts Jurčenko (nestartēs), Kristaps Kalnakārklis, Jevgeņijs Koļcovs, Igors Kostins, Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Violeta Ponomarjova, Laura Skujiņa (nestartēs), Karolīna Tjapko, Armands Zvirbulis, Aleksandrs Višņakovs (rezervists)

Daiļlēkšana: Georgs Peskiševs, Annija Zagorska

Džudo: Jevgeņijs Borodavko, Dmitrijs Fedosejenkovs, Aigars Mīlenbergs, Artūrs Ņikiforenko, Konstantīns Ovčiņņikovs, Mihails Šteinbuks

Galda teniss: Matīss Burģis

Kanoe un smaiļošana: Madara Aldiņa, Miķelis Ežmalis, Aleksejs Rumjancevs, Aldis Artūrs Vilde

Karatē: Ruslans Sadikovs

Paukošana: Mihails Jefremenko

Peldēšana: Airina Baikova, Danils Bobrovs, Dana Kolidzeja, Deniss Komars, Artūrs Pesockis

Pludmales volejbols: Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža, Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs, Tīna Laura Graudiņa / Marta Ozoliņa

Riteņbraukšana (BMX): Sandra Aleksejeva, Kristens Krīgers, Edžus Treimanis, Rihards Veide

Riteņbraukšana (MTB): Arnis Pētersons

Riteņbraukšana (šoseja): Dana Rožlapa, Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš, Gatis Smukulis

Sambo: Artūrs Čerņavskis

Šaušana (pistole): Agate Rašmane, Lauris Strautmanis

Šaušana (loks): Anete Kreicberga, Eduards Lapsiņš

Vingrošana: Alīna Circene, Valērija Grišāne, Diāna Jerofejeva, Vitālijs Kardašovs, Sergejs Pozņakovs, Dmitrijs Trefilovs

Triatlons: Andrejs Dmitrijevs

Izmantotie resursi:
www.baku2015.com