Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

PK Berlīnē startēs septiņi Latvijas peldētāji, ieskaitot Dūdu, nebūs Maļukas, Ņikitinas un Baikovas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK Berlīnē startēs septiņi Latvijas peldētāji, ieskaitot Dūdu, nebūs Maļukas, Ņikitinas un Baikovas
Latijas komanda ar peldētājiem un treneriem. Foto: Latvjuas Peldēšanas federācija.

FINA Pasaules kausa pirmajā posmā peldēšanā, kas no 21.-23.oktobrim norisināsies Berlīnē, startēs septiņi Latvijas pārstāvji, ieskaitot olimpieti un veterānu Andreju Dūdu, bet šoreiz bez Latvijas rekordistēm - Ievas Maļukas, Gabrielas Ņikitinas un Arinas Baikovas.

Latviju PK pirmajā posmā pārstāvēs Daniils Bobrovs, Ģirts Feldbergs, Kristaps Miķelsons, Toms Veinbergs, Kārlis Ādamsons, Andrejs Dūda un Zane Embrekte.

Visvairāk – 5 disciplīnās – startēs Tokijas Olimpisko spēļu dalībnieks Daniils Bobrovs, kurš pieteikumu sarakstos ir atrodams ne vien visās trīs brasa distancēs, bet arī 50m un 100m brīvajā stilā. Tik pat intensīva sacensību programma ieplānota Tomam Veinbergam – sportists startēs 50m un 100m gan brīvajā stilā, gan peldējumā uz muguras, kā arī 100m kompleksā.

Četri starti trīs sacensību dienās paredzēti arī Ģirtam Feldbergam, kurš līdzīgi kā Veinbergs dosies uz startu 50m un 100m gan brīvajā stilā, gan peldējumā uz muguras. Brīvā stila sprinta distancēs uz starta blokiem kāps Kārlis Ādamsons, kā arī pieredzējušais olimpietis Andrejs Dūda, kurš starptautiskajā arēnā elitē Latviju pēdējo reizi pārstāvēja 2011.gadā, bet šogad veterānu pasaules čempionātā izcīnīja zelta medaļas un uzstādīja arī pasaules rekordu savā vecuma grupā. Abi sportisti startēs arī 50m tauriņstilā.

Visbeidzot Kristaps Miķelsons pasaules kausā dosies uz startu 100m, 200m un 400m kompleksajā peldējumā, bet Zane Embrekte, kura šoreiz būs vienīgā sieviešu pārstāve Latvija komandā, sacentīes 50m un 100m brīvajā stilā.

Izmantotie resursi:
www,swimming.lv