Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Sprintā" dominē Teterevkova un Zaicevs, no Latvijas labākais olimpietis Bobrovs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Rīgas Sprintā" dominē Teterevkova un Zaicevs, no Latvijas labākais olimpietis Bobrovs
Top6 pēc augstvērtīgākajiem rezultātiem: (no kreisās) D.Zaicevs, K.Teterevkova, D.Bobrovs, A.Dūda, G.Filipov, Ģ.Feldbergs. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

X Starptautiskais sprinta festivāls peldēšanā “Rīgas Sprints” noslēdzies ar lietuviešu talantīgās peldētājas Kotrinas Teterevkovas un igauņu sportista Daniela Zaiceva dominanci, abiem sportistiem izcīnot pa četrām zelta medaļām individuālajās disciplīnās, kā arī uzrādot augstvērtīgākos sacensību rezultātus.

Eiropas čempionāta laureāte Teterevkova sacensību augtsvērtīgāko rezultātu sasniedza 100m brasā, distanci veicot vienā minūtē un 05.23 sekundēs (1:05.23), kas ir arī jauns Rīgas sprinta rekords. Par uzrādīto laiku sportiste ieguva 873 FINA punktus, kas bija pārliecinoši labākais rezultāts strap visiem sportistiem. Lietuvietei zelts visās brasa distancēs, kā arī 200m kompleksā, savukārt 4x50m brīvā stila stafetē bronza.

Otrs augstvērtīgākais rezultāts šogad Danielam Zaitsevam – 50m tauriņstilā iegūts 821 FINA punkts. Zaitsevs mājās devās ar zelta godalgām visās tauriņstila distancēs, kā arī 50m brīvājā stilā.

Mūsu olimpietim Danielam Bobrovam šoreiz trešais labākais sacensību rezultāts – 804 FINA punkti 200m brasā (2:09.22), kur arī tika izcīnīta pārliecinoša uzvara. Tāpat Bobrovs triumfēja divas reizes īsākā distancē, bet 50m sprintā viņam sudrabs, piekāpjoties Rihardam Kahanovičam. Borbovam kopā ar SK "Delfīns" komandas biedriem arī divas sudraba un viena bronzas medaļa stafetēs.

788 FINA punktus 50m tauriņstilā uzrādīja pēc desmit gadu pārtraukuma elites līmenī atgriezušais Andrejs Dūda. Tauriņstila sprinta distancēs Dūda izcīnīja sudrabus, piekāpjoties vienīgi jau pieminētajam Zaicevam. Jāatzīmē, ka Dūdas sasniegtais finiša laiks 50m tauriņstilā (23.54) atbilst arī FINA pasaules čempionāta kvalifikācijas B normatīvam, kas teorētiski ļauj arī doties uz Austrāliju šī gada decembrī.

Godalgoto sešinieku noslēdza Igaunijas kluba "Kalev" pārstāvis Georgs Filippovs ar uzvaru 200m brīvajā stilā (772 FINA punkti) un Rīgas Ķīpsalas PK pārstāvis Ģirts Feldbergs (766 punkti), kuram uzvaras 100m un 200m uz muguras. Abās distancēs Feldbergs spēja sasniegt savus personīgos rekordus.

Sešu augstvērtīgāko rezultātu uzrādītāji, kā arī sacensību individuālo disciplīnu uzvarētāji savstarpēji sadalīja 1600 EUR lielu naudas balvu fondu.

X Starptautiskais sprinta festivāls “Rīgas Sprints”, kas vienlaikus ir arī FINA apstiprinātas pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības, tiek rīkotas ar Latvijas Sporta federāciju padomes un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija