Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

"Rīgas sprintā" peldēšanā noskaidroti pirmie finālisti, EČ medaļniecei divi sacensību rekordi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Rīgas sprintā" peldēšanā noskaidroti pirmie finālisti, EČ medaļniecei divi sacensību rekordi
Kotrina Teterevkova. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Starptautisko peldēšanas sacensību “Rīgas Sprints 2022” pirmās dienas rīta sesijā Eiropas čempionāta medaļniece Kotrina Teterevkova no Lietuvas labojusi sacensību rekordus gan 50m, gan 200m brasā. Tikmēr šī vakara cīņai par pirmajiem medaļu komplektiem noskaidroti visi finālisti.

Titulētā Teterevkova bija pārliecinoši labākā 50m brasā un 200m brasā, tuvākās konkurentes apsteidzot attiecīgi par nepilnām 3 un 12 sekundēm. Arī finālā lietuviešu peldētāja visticamāk finišu sasniegs lepnā vientulībā, bet pārējām sportistēm būs savā starpā jāsadala otrās un trešās vietas godalgas, kur solās būt samērā saspringta cīņa.

Vīriešiem 50m brasā priekšsacīkstēs ātrāk par 29 sekundēm peldēja divi Latvijas klubu pārstāvji – Daniils Bobrovs (28.38) un Rihards Kahanovičs (28.56), bet Francis Pēteris Lufts un Alans Gritsoks priekšsacīkstēs uzrādīja vienādu laiku – 29.36 – kas arī bija trešais labākais rezultāts starp visiem sportistiem.

Ja sprintā vakara sesijā ir sagaidāmi dažādi pārsteigumi, tad 200m brasā uzvarētāja noskaidrošanai visticamāk ir tikai formāls raksturs – priekšsacīkstēs Daniils Bobrovs bija par piecām sekundēm labāks kā tuvākie sekotāji. Par sudrabu šajā vakarā cīnīsies jau pieminētais Gritsoks, Staņislavs Šakels un Pāvels Kudrjavcevs.

100m brīvajā stilā sievietēm priekšsacīkstēs piecas sportistes finišu sasniedza 59 sekundēs, labāko laiku uzrādot Zanei Embrektei (59.11). Tikmēr vīriešiem vienīgais, kas spēja izpeldēt no 50 sekundēm, bija Anders Kevins Sīms (49.71), bet vēl četri sportisti distanci veica ātrāk par 51 sekundi, viņu vidū arī Toms Veinbergs (50.31) un Jānis Dzirkalis (50.67).

50m tauriņstilā dāmām kā atrākā finālam kvalificējās igauņu peldētāja Mariangela Boitsuka (27.14), kam sekoja viņas tautiete Alina Vedehhova (27.58), bet latvietei Elizabetei Paulai Ozolai priekšsacīkstēs ceturtais labākais laiks (28.51).

Arī vīriešiem šajā distancē ātrākais bija igauņu pārstāvis Daniels Zaitsevs (23.65), bet otrs labākais rezultāts Mitau Swim kluba pārstāvim un pasaules veterānu čempionam šajā distancē Andrejam Dūdam, kas finišu sasniedza 0.15 sekundes vēlāk. Neviens cits konkurents šorīt nespēja peldēt ātrāk par 24 sekundēm.

100m uz muguras kā līderi finālam kvalificējās Latvijas klubu pārstāvji – dāmām ātrākā bija Elizabete Paula Ozola (1:05.22), bet vīriem pārliecinoši labākais bija Ģirts Feldbergs, kurš rīta sesijā atkārtoja nesen pasaules kausa posmā Berlīnē sasniegto personīgo rekordu – 52.81.

Savukārt sarežģītajā 200m tauriņstila peldējumā dāmu finālā redzēsim tikai trīs dalībnieces – Arinu Goļikovu, Alinu Vedehovu un Polinu Timofejevu. Vīrieši konkurencē priekšsacīkstēs savu pārākumu apliecināja jau pieminētais Zaitsevs, bet par otro vietu ir sagaidāma cīņa starp Redu Rulli, Danielu Narajevu un igauņu sportistu Marku Iltsisinu.

Visbeidzot 100m kompleksā ar labāko rezultātu finālā iekļuva igauņi – Mariangela Boitsuka (1:04.66) un Aleks Ahtiainens (55.86).

Rīta sesijas noslēgumā tika noskaidroti arī pirmie medaļnieki – 4x50m brīvā stila stafetē jauktajām komandām uzvaru izcīnīja igauņu TOP (1:40.45), kam par nieka tiesu piekāpās RBJSS Rīdzene kvartets (1:40.71). Bet bronzas godalgas šoreiz SK Delfīns komandai.

Rīgas Sprinta pirmās dienas fināli norisināsies šovakar. Sacensību svinīgā atklāšana plkst. 17.55, kurā tiks sveikts arī jaunais sporta meistars Alberts Hmeļevskis (trenere Aiva Miķelsone). Fināliem var sekot līdzi TV4 kanālā vai Sportacentrs.com mājaslapā.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija