Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Snikus izcīna divas medaļas Eiropas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Snikus izcīna divas medaļas Eiropas čempionātā
Rihards Snikus un viņa komanda ar Eiropas čempionāta medaļu. Foto: Latvijas Jātnieku federācija

Latvijas paraolimpiskais jātnieks Rihards Snikus pagājušajā nedēļā Roterdamā izcīnījis divas trešās vietas Eiropas čempionātā.

Paraiejādes sportists un zirgs King Of the Dance grupā ar vissmagāko invaliditātes pakāpi vispirms ieguva bronzu individuālajā testā, sasniedzot 74,821%. No zelta un sudraba viņu šķīra vien simtdaļas.

Savukārt svētdien viņš startēja brīvā stila disciplīnā, kurā savāca 77,387%, arī tiekot pie bronzas, bet šoreiz no pirmajām divām vietām jau esot nedaudz tālāk.

Abās disciplīnās zeltu izcīnīja norvēģis Jens Lase Dokans, bet otrā bija itāliete Sāra Morganti.

Snikus pie Eiropas čempionāta godalgām ticis otro reizi karjerā, jo arī 2017. gadā viņš izcīnīja otro vietu. Pēc šīm sacensībām Snikus uz laiku pārtrauca karjeru, bet pērnā gada vidū atgriezās un izcīnīja sudraba medaļu pasaules paraiejādes spēļu brīvajā programmā.

Snikus startējis divās paraolimpiskajās spēlēs - Londonā viņš izcīnīja ceturto vietu, kamēr Riodežaneiro tika pie piektās vietas savā invaliditātes klasē.