Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Parariteņbraucējs Gailišs pārdur riepu un izcīna 28. vietu PČ individuālajā braucienā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Parariteņbraucējs Gailišs pārdur riepu un izcīna 28. vietu PČ individuālajā braucienā
Oskars Gailišs. Publicitātes foto

LETA. Latvijas parasportists Oskars Gailišs ceturtdien Lielbritānijā pasaules čempionātā parariteņbraukšanā šosejā C4 veselības grupā ierindojās 28. vietā individuālajā braucienā.

Gailišam augstāku vietu par pēdējo liedza izcīnīt pārdurta riepa pēc veiktiem 14 no 28,2 kilometriem.

Gailišs savā "Facebook" kontā ziņo, ka trase neierasti bija ierīkota vienā aplī un bija fiziski smaga un ļoti pauguraina. Tehniski tā bija sarežģīta, sākuma un beigu daļu aizvadot pilsētas ielās, bet vidusdaļā braucot pa šauriem lauku ceļiem ar sliktu segumu.

Siltos laika apstākļos sportists startēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas piešķirtā jauna dizaina Latvijas izlases formā un plānoja sacensības iesākt ar rezervi, bet sacensību otrajā daļā kāpināt tempu.

Tomēr pēc veiktas pusdistances aizmugurējam diska ratam tika sadurta riepa, un desmit kilometrus nācās braukt līdz "Shimano" tehniskajam punktam.

Vairākas minūtes pagāja, kamēr velomehāniķi nomainīja riteni, bet atlikušajos četros kilometros neko vairs atgūt nevarēja. Tomēr sportists veica trasi līdz galam, ierindodamies pēdējā vietā 28 sportistu konkurencē.

Uzvarētājs francūzis Kevins Lekanfs trasi veica 35 minūtēs un 52,85 sekundēs.

Par 48,93 sekundēm atpalika viņa tautietis Gasjēns Leruso, bet minūti un 14,70 sekundēm - slovāku sportists Jozefs Metelka.

Gailišs uzvarētājam zaudēja 12 minūtes un 23,17 sekundes.

"Vēl jāskatās, kas noticis ar karbona diska ratu, kad dabūšu to no "Shimano" velomehāniķiem atpakaļ," raksta Gailišs, kurš desmit kilometrus veica uz rata bez riepas. "Smalka, trausla, dārga manta. Vai vispār rats būs lietojams."

Nākamais starts sportistam paredzēts sestdien, veicot 93 kilometrus garo grupas braucienu.

Jau ziņots, ka iepriekšējā nedēļā Gailišs Glāzgovā pasaules čempionātā parariteņbraukšanā startēja sacensībās trekā.

Pasaules čempionātā parariteņbraukšanā sportisti vispirms sacenšas trekā, bet pēc tam - šosejā.