Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Ovsjaņņikovs Eiropas šoudauna "Top 12" turnīru sāk ar sešām uzvarām

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ovsjaņņikovs Eiropas šoudauna "Top 12" turnīru sāk ar sešām uzvarām
Deniss Ovsjaņņikovs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

LETA. Latvijas šoudauna spēlētājs Deniss Ovsjaņņikovs piektdien Viļņā Eiropas "Top 12" turnīra pirmajā dienā uzvarēja visās sešās spēlēs.

Ovsjaņņikovs pārspēja divus Slovākijas spēlētājus, kā arī pa vienam pārstāvim no Somijas, Itālijas, Vācijas un Polijas. Visciešākā spēle bija ar poli Kšištofu Sobilo, kurš tika pārspēts piecos setos ar 3-2.

Sestdien turnīra noslēgumā Ovsjaņņikovs aizvadīs vēl piecus mačus.

Pirms gada Vācijā notikušajā Eiropas labāko divpadsmitnieka turnīrā Ovsjaņņikovs uzvarēja visās 11 spēlēs, izcīnot pirmo pozīciju.

Šogad viņš kļuva par Latvijas čempionu, uzvarēja starptautiskā šoudauna turnīrā Lietuvā un ieņēma pirmo vietu Starptautiskās Neredzīgo sporta federācijas (IBSA) spēlēs šoudauna sacensībās.

Šoudaunu spēlē cilvēki ar redzes traucējumiem, un tas ir līdzīgs galda hokejam. To spēlē divi cilvēki uz galda, kas aprīkots ar diviem vārtiem galda galos. Spēles mērķis ir ar nūju iesist bumbiņu pretinieka vārtos, sitot to pa galda virsmu un netrāpot pa sānu sienām.

Spēlētāji aizvada maču ar speciālām brillēm, kas neļauj redzēt notiekošo uz laukuma. Uztvert spēles gaitu palīdz speciāla kaučuka bumbiņa ar diviem skaņu radošiem elementiem tās iekšienē.