Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Sākta ziedojumu vākšana, lai paraolimpietis Snikus tiktu uz pasaules čempionātu

Ints Megnis
Ints Megnis

Sākta ziedojumu vākšana, lai paraolimpietis Snikus tiktu uz pasaules čempionātu
Rihards Snikus ar zirgu King Of The Dance
Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) izplatījusi aicinājumu ziedot līdzekļus, lai jātnieks Rihards Snikus varētu doties uz pasaules čempionātu paralimpiskajā iejādē, kas no 11. līdz 26. septembrim norisināsies Amerikas Savienotajās Valstīs.

Lai Snikus spētu kvalificēties Tokijas paraolimpiskajām spēlēm, kas notiks 2020. gada vasarā, jāpiedalās pasaules čempionātā paralimpiskajā iejādē ASV, kas nodrošina pirmos reitinga punktus. Šī brīža aptuvenie aprēķini liecina, ka zirga transportēšana (transports, lidojums, apkope, līdzi ņemamā bagāža) izmaksā apmēram 21 000 eiro, turklāt šai summai klāt nāk arī sacensību dalības maksa un lidojumu biļetes sportistam un viņa komandai.

2017. gada beigās Snikus paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar savu līdzšinējo komandu, kā arī zirgu King of the Dance, tomēr pēc pusgada sadarbība atjaunota, tāpēc šobrīd Riharda Snikus paraolimpiskās iejādes komanda atgriezusies jaunā veidolā. Snikus atkal trenē Darja Tihomirova, tāpat sastāvā ir iejādes trenere Agnese Kukaine, kā arī zirga masiere un kopēja Zane Apiņa.

"Sports komandā, tāpat kā jebkurš komandas darbs, prasa papildu prasmes un ieguldījumu. Tā ir ne tikai cīņa sevi, lai sasniegtu to, ko ļoti gribas, bet arī piekāpšanās, kompromisi un spējas izprast visus komandas biedrus. Šīs prasmes tiek pilnveidotas gadiem. Tas ir tāpat kā dzīvē kopumā – gadi mūs padara gudrākus, pieredzes bagātākus. Pēc 2017. gada Eiropas čempionāta Zviedrijā es un mana komanda nedaudz apstājāmies, jo bija nepieciešama pauze, lai izvirzītu jaunas prioritātes un mērķus," izteicies Snikus. "Sports ir viens no maniem dzīves stūrakmeņiem – maniem priekiem un piepildījumiem. Vēlos nest Latvijas vārdu pasaulē jāšanas sporta augstākajā līmenī. Pierādīt, ka mēs to varam! Tāpēc – man nepieciešama jūsu palīdzība, jo mēs esam komanda, kas startē zem viena karoga – Latvijas."

Snikus startējos jau divās paraolimpiskajās spēlēs. Londonā viņš izcīnīja ceturto vietu, kamēr Riodežaneiro tika pie piektās vietas savā invaliditātes klasē. 2017. gadā Eiropas čempionātā Zviedrijā viņš izcīnīja otro vietu.

Tiek vēstīts, ka Snikus gatavošanos uzsācis vien maijā, bet Latvijas Paralimpiskās komitejas ikgadējais budžets bija saplānots jau pirms tam, tāpēc tai nav nepieciešamie līdzekļi, lai Snikus tiktu uz ASV. Pirmā iemaksa 30% apmērā veicama jau līdz 3. jūlijam.

Ziedojumiem:

Banka: Citadele
Bankas konta numurs: LV61PARX0004929600005
Mērķis: Rihardam Snikus