Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Jubelis un Ārniece uzvar pirmajā Rīgas "City Race"

Jubelis un Ārniece uzvar pirmajā Rīgas "City Race"
Andris Jubelis
Publicitātes foto

Sestdien, 29. augustā, Ķīpsalā notika pirmās "City Race" tipa orientēšanās sacensības Latvijā - pagarināta sprinta distance ar uzvarētāja laiku aptuveni 30 minūtes. Vīriešu elitē spraigā cīņā uzvaru izcīnīja Andris Jubelis, bet sieviešu elitē neaizsniedzama konkurentēm izrādījās Līga Ārniece.

Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar SIA "O!Latvija" un ar Rīgas Tehniskās universitātes studentu parlamenta atbalstu sarīkojusi pirmās orientēšanās sacensības "Riga City Race". Ceļu variantu izvēlēm bagātajās distancēs, kas vijās gar Saules akmens ēku Daugavas krastā, turpinājās pa Ķīpsalas privātmāju kvartāliem un noslēdzās Rīgas Tehniskās universitātes teritorijā, liela nozīme veiksmīga sasniegšanai bija skriešanas ātrumam, taču līdzīgu konkurentu gadījumā izvēlētie ceļu varianti izšķīra rezultātu.

Vīriešu elitē konkurence bija spēcīga un par vietām labāko trijniekā cīnījās Latvijas un Lietuvas ātrākie jaunie orientieristi. Ātrākais un precīzākais starp visiem izrādījās "Mežmalas/Madona" orientierists Andris Jubelis, kurš ir arī pašreizējais Latvijas čempions orientēšanās sprinta distancē. Aptuveni 7,5km garo distanci A.Jubelis veica pa 29:04, kas bija par 32 sekundēm ātrāk nekā lietuvietim Martinas Tirlikas, kurš, līdzīgi kā uzvarētājs, distanci veica stabili tieši tehniskajā ziņā. Trešo vietu līdzīgā manierē izcīnīja Jānis Kūms, kurš no uzvarētāja atpalika 1:21, bet izrādījās sekmīgāks nekā ātrie Dāvis Dišlers un Aļģirdas Bartkevičius, kuriem cīņā par uzvaru neizdevās iesaistīties tehnisko kļūmju dēļ.

Sieviešu elitē Līga Ārniece (Ozons) iesāka zemākā tempā nekā daža laba konkurente, taču turpinājumā nezaudēja uzņemto tempu un iztika bez lielām kļūdām, tādējādi nodrošinot sev pirmo uzvaru. Irita Puķīte aptuveni 7km garajā distancē demonstrēja līdzīgu tempu kā uzvarētāja, taču pieļāva samērā lielu kļūdu uz vienu no kontrolpunktiem, kas lika piekāpties par 1:39. Trešo vietu izcīnīja Vieda Lūsa, kura tikai par sešām sekundēm apsteidza Lauru Leibomu.
Pavisam sacensībās piedalījās aptuveni 100 dalībnieki un sacensību organizatori ir apņēmības pilni līdzīgas sacensības rīkot arī nākamgad.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.