Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC rallija komanda "Volkswagen" paziņo jauno vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC rallija komanda "Volkswagen" paziņo jauno vadītāju
Foto: rallyreportwrc.com

Par "Volkswagen Motorsport" rallija komandas jauno vadītāju Josta Kapito vietā apstiprināts bijušais stūrmanis Svens Smētss, kurš darbu jaunajā amatā uzsāks jau no rītdienas.

Līdz šim komandu vadīja Josts Kapito, kurš jau pirms kāda laika tika apstiprināts par Formula 1 komandas "McLaren" priekšsēdētāju un šodien aizvada savu pēdējo darba dienu "Volkswagen" paspārnē.

Viņa pakļautībā "Volkswagen" ar WRC auto aizvadīja 48 sacīkstes pasaules rallija čempionātā, uzvarot 38 no tām. Sebastjēns Ožjē šajā laikā izcīnījis trīs pasaules čempiona titulus.

"Līdz sezonas beigām ir četri mēneši un šis ir labs brīdis, lai atstātu komandu," atzīst Josts Kapito. "Tas dos manam sekotājam iespēju sākt darbu, sākoties jaunai sezonai, kad komandai būs jauna mašīna. Komandai ir dots viss, lai tā arī turpmāk gūtu tādus pašus panākumus. Pamati ir pareizi un snieguma ziņā kritumam nevajadzētu būt."

"Volkswagen Motorsport" jaunais vadītājs Svens Smētss jaunajā amatā stāsies rīt, 1. septembrī.

Smētss iepriekš strādājis arī "Citroen" komandā, bet jau 2011. gadā pievienojās "Volkswagen" rallija projektam. Sākumā viņš pildīja komandas menedžera pienākumus, bet šī gada sākumā tika apstiprināts par sporta direktoru.

Savukārt vēl pirms tam Smētss daudzus gadus bija rallija stūrmanis, aizvadot ne vienu vien sezonu arī pasaules rallija čempionātā. Lielākoties viņš lasīja stenogrammu Fredijam Loiksam, bet pēdējo sezonu 2005. gadā startēja kopā ar Fransuā Duvālu. Togad Austrālijas rallijā Duvāls/Smetss guva uzvaru, kas ir abu sportistu vienīgā uzvara WRC.

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...