Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nākamajā sezonā Talsos notiks minirallija sacensības

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākamajā sezonā Talsos notiks minirallija sacensības
Foto: minirallijs.lv

Viena no Talsu pilsētas atpazīstamības zīmēm ilgus gadus ir bijis Talsu rallijs. Pēdējo gadu laikā tā mērogs ir krietni paplašinājies, kļūstot ne tikai par FIA Eiropas rallija čempionāta, bet arī par FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Lai atgrieztu tautas rallija šarmu pilsētā un novadā, trīs entuziastu komanda ir nolēmusi nākamajā gadā organizēt minirallija sacensības.

Talsu novada pašvaldības dome 28. septembrī atbalstīja 10 000 eiro piešķiršanu minirallija organizēšanai nākamajā gadā Šīs brīvprātīgās iniciatīvas pamatā ir trīs entuziastu – Jura Upmaļa, Renāra Zapacka un Rūdolfa Grahoļska – uzņēmība un vēlme atgriezt Talsos tautas ralliju. Viņi uzsver – tas tiek darīts idejas vārdā, lai iedzīvinātu vienu no senākajiem notikumiem un tradīcijām bagātāko autoralliju Baltijas valstīs, kas 2026. gadā atzīmēs 60 gadu jubileju.

"Tautas klases rallijs Talsos sen nav bijis. Protams, Eiropas un pasaules rallija čempionāta posms Talsos ir ļoti būtisks panākums, bet, tuvojoties Talsu rallija apaļajai jubilejai, vēlamies atjaunot arī agrāko tradīciju," pastāstīja Juris Upmalis. Šo iniciatīvu atbalsta arī viens no Talsu rallija pamatlicējiem Ēriks Vīksna, kas, tāpat kā vēl daudzi citi cilvēki, kuri gatavi strādāt idejas vārdā, ir gatavs nākt talkā minirallija organizēšanā.

Šobrīd plānots, ka minirallijs Talsu novadā varētu notikt augustā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa | Talsi

     [+] [-]

, 2023-09-30 17:05, pirms 7 mēnešiem
Lieliskākā ziņa autosporta sadaļā!!! ERČ pēdējos gados Talsos ralliju neienesa. Tāds garām skrienošs pasākums, kur dalību var ņemt tikai bagātie. Pazuda Talsu rallija aura. Talsu apkārtnē ir tik daudz lielisku un vēsturisku dopu, kurus pat ERČ neiekļāva. Ļoti laba ziņa vietējā mēroga sportistiem un skatītājiem. Sen Talsiem vajadzēja savu, tikai LAČ ralliju. Esmu priecīgs. Paldies iniciatīvas grupai!