Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: ''Pirms starta nopietni domāju par to, vai startēt Montekarlo rallijā''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē: ''Pirms starta nopietni domāju par to, vai startēt Montekarlo rallijā''
Sebastjans Ožjē

Sebastjans Ožjē atklāja, ka lepojas ar savu sniegumu Montekarlo rallijā, neskatoties uz sportista ārkārtīgi grūto nedēļu, kad viņam nācās pārvarēt "emociju kalniņus".

''Toyota'' pilots centās izcīnīt rekordlielo desmito uzvaru Montekarlo rallijā, taču beigās aizraujošā cīņā viņam par 16,1 sekundēm nācās atzīt ''Hyundai'' braucēja Tjerī Noivila pārākumu. Otrā vieta bija Ožjē 13. pjedestāls 15 Montekarlo rallijos.

Piektdienas piektajā ātrumposmā, kad Ožjē uzrādīja ātrāko laiku, franču sportists intervijā nespēja valdīt emocijas un izplūda asarās. Rallija noslēgumā viņš atklāja, ka ir pārdzīvojis tuva drauga zaudējumu, kurš palīdzēja Ožjē aizsākt viņa autosportista karjeru.

"Pirmkārt, tā bija jauka cīņa ar Tjerī Noivilu. Apsveicu viņu, jo viņš šajā nedēļas nogalē bija patiešām ātrs," saka Sebastjans Ožjē, kurš šajā rallijā izcīnīja savu 700.uzvaru rallija ātrumposmos.

"Man šajā rallijā bija lieli ''emociju kalniņi'', īpaši piektdien man bija lielas grūtības. Pirmdien bija grūti atvadīties no cilvēka, kurš man bija ļoti svarīgs, kurš būtībā aizsāka manu karjeru autosportā un kurš nopirka man manu pirmo kartingu. Šādām lietām nekad nav īstais brīdis, bet tas notika tik pēkšņi."

Ņemot vērā personīgās problēmas, ar kurām viņš saskārās vienā no WRC vissmagākajiem rallijiem, Ožjē bija lepns par savu sniegumu visgrūtākajos apstākļos. "Centos darīt visu iespējamo, un šī man nebija pati vieglākā nedēļa, tāpēc kopumā, manuprāt, es tiešām centos darīt visu iespējamo, lai pēc iespējas labāk pārvaldītu savas emocijas un darbu," turpina Ožjē.

"Tagad esmu laimīgs, ka viss ir beidzies, un, protams, esmu patiešām noguris. Tagad man ir laiks pavadīt laiku kopā ar ģimeni un mēģināt to visu sagremot.

"Es domāju, ka varu būt lepns. Visu nedēļas nogali ne reizi nepadevos. Sacensību sākums bija izaicinošs daudzu iemeslu dēļ, gan starta pozīcija, gan manas emocijas, taču mums tomēr izdevās noturēties cīņā vairāk vai mazāk līdz pat rallija beigām. Šī bija laba nedēļas nogale un daudz punkti komandai. Domāju, ka varu būt par to apmierināts.

Ožjē piebilda, ka bija domājis par nestartēšanu rallijā. "Nopietni domāju par to, vai startēt šajā rallijā vai nē, taču beigās to izdarīju, jo man ir saistības ar komandu un man ir jāpaliek profesionālim. Jūs redzat, ka tas nebija viegli. Šis bija grūts uzdevums."