Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs kļūst par Eiropas rallijkrosa čempionāta kopvērtējuma līderi

Andrejs Siliņš

Nitišs kļūst par Eiropas rallijkrosa čempionāta kopvērtējuma līderi
Reinis Nitišs
Foto: LAF Preses dienests

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs pēc uzvaras Ungārijas posmā un galvenā favorīta diskvalifikācijas kļuvis par Eiropas rallijkrosa čempionāta kopvērtējuma līderi. Pēc trim no Eiropas čempionāta deviņiem posmiem Nitišs ir vadībā ar viena punkta pārsvaru pār tuvāko sekotāju Ildaru Rahmatuļinu.

Eiropas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Ungārijā, Njiradas trasē Reinis Nitišs uzvarēja kvalifikācijas kopsummā, bija labākais savā pusfinālā, kā arī pavadīja līderpozīcijā visus finālbrauciena apļus. Šī dominance Ungārijas sacīkstē kopvērtējumā nesusi 28 punktus, kas ir maksimālais vienā posmā izcīnāmo punktu skaits. Pēc trim posmiem Nitiša kontā 70 punktu, seko Rahmatuļins ar 69 punktiem un Linnemans ar 63 punktiem.

Linnemans bija vadībā pirms Ungārijas sacīkstes un būtu saglabājis līderpozīciju arī pēc šī posma, taču Ungārijā tika anulēts dāņa sasniegtais rezultāts finālā – trešā vieta. Linnemana mašīna pēc sacīkstes tehniskās komisijas pārbaudē izrādījās vieglāka nekā atļauj minimālā svara noteikumi.

17 gadus vecais Reinis Nitišs aizvadītajos trijos posmos allaž uzlabojis savus rezultātus. Pirmajā sacīkstē Lielbritānijā Nitišs guva sesto vietu, kas bija Latvijas rallijkrosa braucēju visu laiku labākā rezultāta atkārtojums.

Otrajā posmā Portugālē Reinis guva ceturto vietu, bet Ungārijas posms sarūpēja Latvijas rallijkrosa braucēju pirmo uzvaru Eiropas čempionātā.

Informāciju sagatavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

  +1 [+] [-]

, 2013-05-27 15:57, pirms 11 gadiem
tā turpināt!

tikai nepieļauj to pašu kļūdu, ko štolcermanis, jo visā pasaulē profesionāli autobraucēji ir vissliktākie autovadītāji.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-27 16:19, pirms 11 gadiem
Reinim tiesības vēl nav :-))))

     [+] [-]

, 2013-05-27 17:50, pirms 11 gadiem
Gan ar vienu svarīgu piebildi - līderis Super 1600 klasē, jo galvenā tomēr te laikam ir Supercar klase un galvenais dienas notikums gonkā globālā mērogā bija Hansena panākums.

     [+] [-]

, 2013-05-27 18:31, pirms 11 gadiem
ko tad šis izdarija?
archdevil rakstīja: tā turpināt!

tikai nepieļauj to pašu kļūdu, ko štolcermanis, jo visā pasaulē profesionāli autobraucēji ir vissliktākie autovadītāji.

     [+] [-]

, 2013-05-27 19:15, pirms 11 gadiem
Malacis Reini, forš čoms viņš ir, lai veicas. Mēs par Tevi, Jēkabpili, Latviju.