Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera ātrākais Kenijas WRC rallija testu ātrumposmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera ātrākais Kenijas WRC rallija testu ātrumposmā
Kalle Rovanpera. Foto: wrc.com

Pasaules rallija čempionāta ceturtais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar testu ātrumposmu, kurā ātrāko rezultātu sasniedza 2022. un 2023. gada WRC čempions Kalle Rovanpera.

5.4 kilometrus garo shakedown ātrumposmu "Toyota" pilots visātrāk veica ar otro no trim mēģinājumiem, aiz sevis atstājot trīs "Hyundai" ekipāžas. Otrajā vietā ierindojās čempionāta līderis Tjerī Noivils, atpaliekot nepilnu 0.1 sekundi. Savukārt trešo vietu ieņēma Esapeka Lapi, līderim zaudējot 0.3 sekundes. Ceturtais bija Ots Tanaks.

Jāpiebilst, ka vienā no epizodēm Rovanpera nebija tālu no sadursmes ar pāri ceļam skrienošu savvaļas dzīvnieku. Šis viņam būs otrais WRC posms šosezon. Iepriekšējās sacensībās Zviedrijā soms avarēja no pirmās pozīcijas.

No WRC2 klases braucējiem ātrākais bija Gass Grīnsmits, pērnās sezonas vicečempions, kuram šis būs pirmais pasaules čempionāta posms šosezon. Otrajā vietā ierindojās pašreizējais kopvērtējuma līderis Olivers Solbergs, zaudējot 1.2 sekundes, bet trešais bija Kajetans Kajetanovičs. Solbergs līkumā izbrauca no trases, bet mašīnai bija tikai kosmētiski bojājumi. Tikmēr piekari salauza Nikolā Ciamins.

Kenijas WRC posms startēs ceturtdien, kad notiks superspeciālais ātrumposms. Pa sešiem dopiem risināsies piektdien, sestdien un svētdien.

Testu ātrumposma rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv