Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC čempionātā tiek ieviesta FIA rallija piramīda

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

WRC čempionātā tiek ieviesta FIA rallija piramīda
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

Pasaules rallija čempionāta (WRC) organizatori prezentējuši jauno FIA rallija piramīdu, kas sevī ietvers piecas ieskaites.

Šogad WRC čempionātā bija vairākas klases. WRC ieskaitē brauca vadošie WRC braucēji. WRC 2 Pro un WRC2 klasē sacentās sportisti ar R5 klases automašīnām, kamēr JWRC ieskaitē sportisti brauca ar priekšpiedziņas R2 klases automašīnām.

Zināms, ka nākamsezon būs piecas ieskaites klases. Rally 1 ieskaite būs paredzēta WRC automašīnām, kamēr Rally 2 ieskaitē ar R5 mašīnām drīkstēs braukt rūpnīcu komandas un profesionāli neatkarīgas komandas.

Rally 3 ieskaite būs paredzēta lētākām pilnpiedziņas automašīnām. Iecere ir padarīt šī brīža R2 klases automašīnas par pilnpiedziņas spēkratiem, nosakot, ka to cena būs līdz 100 000 eiro. Tas potenciālajiem braucējiem dos iespēju startēt ar pilnpiedziņas auto WRC čempionātā, lai pēc tam varētu spert nākamo soli un pāriet uz Rally 2.

Rally 4 ieskaite būs paredzēta R2 klases braucējiem (Junior WRC), kur auto cena noteikta apmēram 60 000 eiro. Visbeidzot Rally 5 būs paredzēta R1 mašīnām, kā, piemēram, ''Ford Fiesta R1'', kas būs aprīkotas ar 150 Zs jaudīgiem dzinējiem. Šīs klases automašīnas izmaksas būs apmēram 35 000 eiro.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-11-27 01:02, pirms 4 gadiem
Pozitīvas pārmaiņas. Vismaz būs vieglāk saprotams.