Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seska ekipāža uzvar Čehijas ERČ posmā "Junior U27" klasē

Ints Megnis
Ints Megnis

Seska ekipāža uzvar Čehijas ERČ posmā "Junior U27" klasē
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis pēc uzvaras
Organizatoru foto

Jaunais latviešu pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci svētdien triumfēja Eiropas rallija čempionāta Čehijas posmā "Junior U27" klasē.

Pēc piektdien veiktā pirmā ātrumposma ekipāža bija sestajā vietā klasē, tomēr turpinājumā kāpa uz augšu un pēc tam, kad uzvarēja ceturtajā "dopā", jau pārņēma vadību. Ar "Opel Adam R2" braucošā ekipāža uzvarēja sešos no 15 ātrumposmiem, rallija noslēgumā par 17,3 sekundēm apsteidzot austrieša Simona Vagnera ekipāžu ("Peugeot 208 R2"), kamēr trešais palika latviešu komandas biedrs Toms Kristensons no Zviedrijas.

"Šis bija ļoti sarežģīts rallijs. Īsi pirms finiša mēs ieskrējām grāvī un gandrīz nefinišējām, taču esam laimīgi tikuši līdz galam. Vairāk nekā laimīgi izdarīt to kā ātrākajai Eiropas čempionāta U27 junioru ieskaites ekipāžai. Perfekta nedēļas nogale," pēc sacensībām teica latviešu pilots.

Jau pirms šī posma Seska ekipāža bija drošā "Junior U27" klases vadībā un tagad savu pārsvaru nostiprinās vēl vairāk. Šajā klasē ERČ kalendārā vēl atlikuši posmi Polijā un Latvijā.

Seska ekipāža sacensībās startēja otro nedēļu pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļas nogalē debitēja arī pasaules čempionāta etapā Vācijā, ko gan izmantoja pieredzes gūšanai, lai labāk sagatavotos Čehijas posmam.

Kopējā ieskaitē Čehijā, kur sportisti sacentās uz asfalta seguma, triumfēja čehs Jans Kopeckis, kuram sekoja krievs Aleksejs Lukjaņuks un viens no vadošajiem WRC pilotiem Danijs Sordo, kamēr zem Latvijas karoga startējošais SRT vienības braucējs Nikolajs Grjazins palika piektais.

ERC Junior U27 rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sesks Mārtiņš / Francis RenārsOpel Adam R22.21:25.8
2 .Wagner Simon / Winter GeraldPeugeot 208 R2+17.3
3 .Kristensson Tom / Appelskog H.Opel Adam R2+2:57.2

     [+] [-]

, 2018-08-26 19:54, pirms 6 gadiem
Šeit var kaut kas sanākt. Ļoti labi un stabili rezultāti Seskam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-26 23:49, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Šeit var kaut kas sanākt. Ļoti labi un stabili rezultāti Seskam.
īsti nevar zināt, jo konkurences te īsti nav