Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tuksnesī iet bojā Dakaras rallija dalībnieks no Ukrainas

Juris Grīns
Juris Grīns

Tuksnesī iet bojā Dakaras rallija dalībnieks no Ukrainas
Vadims Ņesterčuks
Foto: zaol.hu

Treniņbraucienu laikā Livas tuksnesī Apvienotajos Arābu Emirātos bojā gājis pazīstamais ukraiņu rallija pilots Vadims Ņesterčuks.

Treniņa laikā Ņesterčuka pilotētais auto iestrēga dziļās smiltīs un sportists devās tuksnesī, lai meklētu palīdzību. Karstums, kas esot bijis ap +40 grādiem, ņēma virsroku un Ņesterčuks mira organisma atūdeņošanās rezultātā. Atstātās GPS koordinātas glābējiem ļāva ierasties notikuma vietā, tomēr dzīvību glābt izdevās vien Ņesterčuka stūrmanim.

Ņesterčuks ir pieredzējis rallijmaratonu dalībnieks un biznesmenis. Viņš ir izveidojis Ukrainas rallija komandu "Sixt Ukraine", kas piedalās prestižajā Dakaras rallijā. Ņesterčuks drīzumā bija plānojis startēt Krievijā notiekošajās "Silk Way Rally" bezceļu sacensībās un treniņš netālu no Abū Dabī bija iecerēts kā sagatavošanaš posms.

2012. gadā Vadims Ņesterčuks ieguva piekto vietu FIA "Cross Country" ralliju pasaules kausa izcīņā T2 klasē. Savukārt Dakaras rallijā Ņesterčuks startējis četras reizes, šogad janvārī izcīnot 26. vietu automobiļu ieskaitē.

Ņesterčukam bija 42 gadi. Viņš bija precējies un aiz sevis atstāja divus bērnus.