Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Evans saglabā vadību Montekarlo WRC, taču strauji tuvojas Ožjē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Evans saglabā vadību Montekarlo WRC, taču strauji tuvojas Ožjē
Foto: @TGR_WRC

Arī pēc Montekarlo WRC rallija otrās dienas vadību saglabā ''Toyota'' komandas pilots Elfins Evans, taču ļoti cieši viņam pietuvojies deviņkārtējais šī rallija uzvarētājs Sebastjans Ožjē.

Ar sešiem ātrumposmiem piektdien turpinājās Montekarlo WRC rallijs. Jau ziņojām, ka rīta pirmajā ātrumposmā trasē bija pāris slidenas vietas, un vienā no tām vairākas ekipāžas pieļāva kļūdas. Ātrākais rīta posmā bija Tjerī Noivils, kuram 5,3 sekundes zaudēja Evans.

Nākamajos divos ātrumposmos ātrākais bija mājinieks Sebastjans Ožjē, kurš apliecināja savu meistarību šajos viltīgajos ceļos. Ja ceturtajā dopā Ožjē Evansu apsteidza par vienu sekundi, tad piektajā tuvākais sekotājs tika apsteigts par 11 sekundēm! ''Izskatās, ka esam joprojām dzīvi. Līdz šim mēs visu laiku cīnījāmies. Smagas brīvdienas, taču cenšos darīt visu, kas manos spēkos,'' tā Ožjē.

Pēc servisa parka nākamajos divos posmos ātrākais bija Noivils, taču dienas noslēdzošajā dopā, kas notika tumsā un netīrā trasē, Ožjē vēlreiz parādīja, kāpēc viņš ir deviņkārtējais šī rallija uzvarētājs. Finišā francūzis par 2,9 sekundēm apsteidza Noivilu. ''Viltīgs posms, daudz dubļu. Šis bija smags starts, taču mēs to zinājām, ņemot vērā mūsu starta pozīciju, ka viegli nebūs. Rīt būs jautri,'' saka Ožjē.

Līdz ar to pēc divām dienām vadību joprojām saglabā Evans, kuram tikai 4,5 sekundes zaudē Evans, bet 16,1 sekundi atpaliek Noivils. Tanaks šobrīd ieņem ceturto vietu, zaudējot minūti un 13 sekundes. RC2 klasē visas dienas garumā starp vairākām ekipāžām bija sīva cīņa, kur dienas izskaņā ātrākais ir Nikolajs Grjazins, kuram 1,3 sekundes zaudē Pepe Lopezs, bet 6,2 sekundes atpaliek Joans Rosels.

Sestdien sportisti veiks nākamos sešus dopus.

Rezultāti: